Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μαθητές από την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του Land Rover 4×4 in Schools

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαθητές από την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του Land Rover 4×4 in Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Μαθητές από την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του Land Rover 4×4 in Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Οι ομάδες μαθητών NewGen Motors από το ΓΕΛ Φιλοθέης και Gravity Force από το ΓΕΛ Φυλής και το 1ο ΓΕΛ Μοσχάτου, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του STEM εκπαιδευτικού προγράμματος Land Rover 4×4 in Schools!

Advertisement
Advertisement

Αυτοί θα διενεργηθούν στις 14 με 15 Απριλίου 2019 στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ στο Κόβεντρυ της Αγγλίας, με την συμμετοχή 22 ομάδων από 15 χώρες.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Land Rover 4×4 in Schools, οι μαθητές σχεδιάζουν και δημιουργούν 4×4 οχήματα μικρής κλίμακας (ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα) και χρησιμοποιούν λογισμικό για να τα προγραμματίσουν (coding). Τα οχήματα έχουν δυνατότητες παρόμοιες με κανονικών οχημάτων 4×4 και μπορούν να κατευθυνθούν εξ αποστάσεως για να διασχίσουν με επιτυχία μια “off road” απαιτητική πίστα αγώνων με πραγματικά εμπόδια.

H ομάδα Gravity Force

Περισσότεροι από 15.000 νέοι – μαθητές έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα από το 2006, που πρωτοξεκίνησε στην Αγγλία. Από το 2015 γίνεται και σε διεθνές επίπεδο και σήμερα υλοποιείται σε 20 χώρες. Στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς στην Αγγλία θα διαγωνιστούν οι νικήτριες ομάδες μαθητών κάθε χώρας, μεταξύ των οποίων της Ελλάδας και Κύπρου, διεκδικώντας το έπαθλο των παγκόσμιων πρωταθλητών του διαγωνισμού Land Rover 4×4 in Schools. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται παγκοσμίως από την μεγαλύτερη Αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover.

H ομάδα NewGen Motors

Advertisement
Advertisement

Ο Δημήτρης Πολυματίδης, εκπρόσωπος του προγράμματος στην Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: “Είναι σημαντικό που μαθητές από την Ελλάδα και Κύπρο συμμετέχουν στους παγκόσμιους τελικούς του STEM εκπαιδευτικού προγράμματος Land Rover 4×4 in Schools και ενός από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στο κόσμο, σκοπός του οποίου είναι να εμπνεύσει την νέα γενιά ταλαντούχων μηχανικών για να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη ηλεκτρικών, αυτόνομων και προγραμματιζόμενων οχημάτων”.

Ας θυμηθούμε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές από προηγούμενους παγκόσμιους τελικούς στο video που ακολουθεί..