Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Παγκόσμιοι Τελικοί του Land Rover 4×4 in Schools επιστρέφουν Αγγλία

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Παγκόσμιοι Τελικοί του Land Rover 4×4 in Schools επιστρέφουν Αγγλία

ΝΕΑ

Οι Παγκόσμιοι Τελικοί του Land Rover 4×4 in Schools επιστρέφουν Αγγλία

ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι οι Παγκόσμιοι Τελικοί του διαγωνισμού Land Rover 4×4 in Schools 2019, του Μαθητικού Διαγωνισμού Τεχνολογίας της Land Rover, θα διενεργηθούν στις 13-16 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό βρίσκεται στην πόλη του Κόβεντρι στην καρδιά της Αγγλίας, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 150 μαθητών (καλύτερων νέων μυαλών μηχανικών) από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό Land Rover 4×4 in Schools, οι μαθητές σχεδιάζουν και δημιουργούν 4×4 οχήματα μικρής κλίμακας (ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα) και χρησιμοποιούν λογισμικό για να τα προγραμματίσουν (coding) να κινηθούν αυτόνομα. Τα οχήματα έχουν δυνατότητες παρόμοιες με κανονικών οχημάτων 4×4 και μπορούν να κατευθυνθούν εξ αποστάσεως για να διασχίσουν με επιτυχία μια “off road” απαιτητική πίστα αγώνων με πραγματικά εμπόδια.

Χιλιάδες μαθητές έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό από το 2006, που πρωτοξεκίνησε στην Αγγλία. Από το 2015 γίνεται και σε διεθνές επίπεδο και σήμερα υλοποιείται σε 20 χώρες. Στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς στην Αγγλία θα διαγωνιστούν οι νικήτριες ομάδες κάθε χώρας, όπως και της Ελλάδας, διεκδικώντας το έπαθλο των παγκόσμιων πρωταθλητών του διαγωνισμού Land Rover 4×4 in Schools.

Advertisement
Advertisement

Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται παγκοσμίως από την μεγαλύτερη Αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover και περισσότεροι από 4 εκατομμύρια νέοι από όλο τον κόσμο έχουν συμμετέχει από το έτος 2000 στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της.

Ο Chris Thorp, Αρμόδιος Διευθυντής Επιχειρήσεων στην Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει προς ένα μέλλον αυτόματων, ηλεκτρικών, συνδεδεμένων οχημάτων, είμαστε παθιασμένοι να εμπνεύσουμε την νέα γενιά ταλέντων μηχανικών. Ο διαγωνισμός τεχνολογίας Land Rover 4×4 in Schools αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος της Jaguar Land Rover και είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε τους παγκόσμιους τελικούς».

Advertisement