Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Loeb: «To 208 Pikes Peak είναι ρουκέτα!»

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Loeb: «To 208 Pikes Peak είναι ρουκέτα!»

ΑΓΩΝΕΣ

Loeb: «To 208 Pikes Peak είναι ρουκέτα!»

ΑΓΩΝΕΣ

Αν τρομάζει ακόμη και το… μάτι του Σεμπαστιάν Λεμπ, τότε δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε τι πραγματικά συμβαίνει με το Peugeot 208 T16. Οι Γάλλοι δημιούργησαν για το Pikes Peak ένα θηριώδες αγωνιστικό μοντέλο με 875 PS και αναλογία ισχύος – βάρους 1:1, με στόχο να κυριαρχήσουν στη φετινή ανάβαση στα βουνά του Κολοράντο.

Advertisement
Advertisement

«Το 208 T16 Pikes Peak είναι ρουκέτα! Είναι τόσο δυνατό. Σε κάθε αλλαγή σχέσης του κιβωτίου συγκλονίζεσαι. Μετά από λίγο πάντως το συνηθίζεις», δήλωσε ο 39χρονος Γάλλος οδηγός μετά τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους στην πίστα του Λα Φερτέ – Βιντάμ, στο βορειοδυτική Γαλλία.

«Πρώτη φορά οδηγώ κάτι που επιταχύνει τόσο γρήγορα», ανέφερε ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι. Και μη βιαστείτε να πείτε ότι εντυπωσιάστηκε επειδή δεν είναι πιλότος της Formula 1. Το Peugeot με τις «τερατώδεις» αεροτομές και τα slick ελαστικά χρειάζεται μόλις 1,8 sec για να φθάσει τα 100 km/h και 4,8 sec για τα 200 km/h![nggallery id=2555]

«Το συγκεκριμένο 208 συνδυάζει την κάθετη δύναμη ενός μονοθεσίου της F1, τα φαρδιά ελαστικά ενός πρωτότυπου αγώνων αντοχής και το διαφορικό από ένα WRC», υποστήριξε ο Λεμπ, που καλείται να… εντοπίσει τα όρια του αυτοκινήτου έως τις 30 Ιουνίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η θρυλική ανάβαση.

Advertisement
Advertisement

Αφού δείτε το video με τις πρώτες δοκιμές του Λεμπ, πατήστε ΕΔΩ για όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 208 T16 Pikes Peak και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της ανάβασης.