Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

LIVE από Σιγκαπούρη: Η 2η ημέρα των Παγκόσμιων Τελικών F1 In Schools

Ελλάδα 8:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Σιγκαπούρη: Η 2η ημέρα των Παγκόσμιων Τελικών F1 In Schools

ΑΓΩΝΕΣ

LIVE από Σιγκαπούρη: Η 2η ημέρα των Παγκόσμιων Τελικών F1 In Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Οι Παγκόσμιοι Τελικοί του F1 In Schools είναι σε εξέλιξη, με τη δράση να λαμβάνει χώρα στη Σιγκαπούρη, στο περιθώριο του δέκατου-τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Είναι η δέκατη-τέταρτη διεθνής μάχη στο πλαίσιο του STEM μαθητικού διαγωνισμού και λαμβάνουν μέρος συνολικά 51 ομάδες από 23 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος.

Την Ελλάδα εκπροσωπούην τρεις ομάδες μαθητών, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την συνεργασία 6 σχολικών μονάδων (4 ιδιωτικών και 2 δημοσίων). Η ομάδα Nemesis, αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Πάτρας και το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, η ομάδα Zeus, αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Εκάλης και την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και η ομάδα Alacrity Project (κάτω φωτό), αποτελούμενη από μαθητές από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης, της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι το NewsAuto. Την Κύπρο εκπροσωπούν οι ομάδες Slipstream και Vortex Racing. Στους αγώνες συμμετέχει και η ομάδα διεθνούς συνεργασίας Arion, αποτελούμενη από μαθητές από την Ελλάδα (Ελληνογερμανική Αγωγή) και Κύπρο (Αγγλική Σχολή Λευκωσίας).

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού, περιελάμβανε την Τελετή Έναρξης και τα μισά αγωνίσματα, σήμερα έχουμε ημέρα με φουλ αγωνιστική δράση. Αυτή τη φορά με αγώνες αντίδρασης όπου η απόδοση του αμαξιδίου δεν αρκεί για τη νίκη, παίζει ρόλο και η αντίδραση του… «οδηγού».

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων:
04:30 Velocity Racing – Scotland vs Arion – Cyprus & Greece
04:45 Team Impulse – India vs Fenix – Mexico
05:00 Aero9 – Malaysia vs BWT Stream – Austria
05:15 Unity – United Kingdom vs Triones – China
05:30 Team Nihon University – Amuse – Japan vs Team Segel – Brazil
05:45 CJJ AutoVinco – Ireland vs Zero Friction – Australia
06:30 Tempest – Malaysia & United Kingdom vs Team Matadors – India
06:45 Slipstream – Cyprus vs Kochasri Racing – Thailand
07:00 Alacrity Project – Greece vs Lux – China
07:15 GEMS NEUTRINO – United Arab Emirates vs Team Accelerace – United Kingdom
07:30 Imparables JS – Mexico vs Entente – Australia
07:45 PERSPECTIVE – United States vs Feroxidus – Singapore
09:00 AeroFlow Racing – United States vs Origin – England
09:15 Iota – Australia vs Vortex Racing – Cyprus
09:30 Team Tech No Logic – India vs Blu Comet Racing – United Arab Emirates
09:45 Malaxa – Romania vs Drive – Wales
10:00 Polaris – Germany vs Nam Phong Racing – Vietnam
10:15 NOVA – Mexico vs Horizon – Australia
11:00 Brazilian Six – Brazil vs ANDROMEDA – Jordan
11:15 AL6PH – Thailand vs TNT Racing UDG – Mexico
11:30 Pursuit Racing – Thailand vs dex-rac Racing – Malaysia
11:45 Lucendi – Malaysia vs Team B.E.S.T. – Brazil
12:00 Zeus – Greece vs SPYKAR – China
12:15 Fm-1 Racing – Ireland vs Unity Racing – Germany
12:30 Team Phoenix – Japan vs Team Nemesis – Greece

Advertisement

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες. Το F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο στο περιθώριο ενός Grand Prix Formula 1. Στα δωδέκατα Word Finals 2016 στο Austin στις ΗΠΑ οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κόσμο.