Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

LIVE από Σιγκαπούρη: Η 1η ημέρα των Παγκόσμιων Τελικών F1 In Schools

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Σιγκαπούρη: Η 1η ημέρα των Παγκόσμιων Τελικών F1 In Schools

ΑΓΩΝΕΣ

LIVE από Σιγκαπούρη: Η 1η ημέρα των Παγκόσμιων Τελικών F1 In Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Η μεγάλη ώρα σχετικά με τους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 In Schools έφτασε! Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Σιγκαπούρη όπου λίγο πριν τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, διεξάγονται οι δέκατοι-τέταρτοι τελικοί του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σήμερα, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η αυλαία της διοργάνωσης με την Τελετή Έναρξης των αγώνων αλλά και το πρώτο σκέλος των μαχών ανάμεσα στις ομάδες μαθητών. Συνολικά συμμετέχουν 51 ομάδες από 23 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τρεις ομάδες μαθητών, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την συνεργασία 6 σχολικών μονάδων (4 ιδιωτικών και 2 δημοσίων). Η ομάδα Nemesis, αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Πάτρας και το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, η ομάδα Zeus, αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Εκάλης και την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και η ομάδα Alacrity Project (κάτω φωτό), αποτελούμενη από μαθητές από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης, της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι το NewsAuto.

Advertisement
Advertisement

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες Slipstream και Vortex Racing. Στους αγώνες συμμετέχει και η ομάδα διεθνούς συνεργασίας Arion, αποτελούμενη από μαθητές από την Ελλάδα (Ελληνογερμανική Αγωγή) και Κύπρο (Αγγλική Σχολή Λευκωσίας).

Σήμερα λοιπόν διεξάγεται το πρώτο σκέλος των αγώνων, το Racing Session 1. Περιλαμβάνει 4 από τις 8 δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσει κάθε ομάδα, με δύο προσπάθειες σε κάθε πλευρά της αγωνιστικής διαδρομής. Οι καλύτεροι χρόνοι κάθε αμαξιδίου από τα δύο αγωνιστικά σκέλη, θα οδηγήσουν και στην εξίσου σημαντική δοκιμασία των νοκ-άουτ αγώνων.

Στους αγώνες 1 και 3 σήμερα, κάθε ομάδα θα χρησιμοποιήσει το πρώτο της αμαξίδιο, στους αγώνες 2 και 4, το δεύτερο. Έχουν βγει και τα ζευγάρια εμφάνισης στην «πίστα», αν και υπενθυμίζουμε πως σήμερα οι μονομαχίες δεν είναι νοκ-άουτ αλλά σημασία έχουν οι χρόνοι.

Advertisement

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων:

Advertisement

06:00 Feroxidus – Singapore vs Polaris – Germany
06:20 Vortex Racing – Cyprus vs Malaxa – Romania
06:35 Team Nihon University – Amuse – Japan vs AL6PH – Thailand
06:50 Blu Comet Racing – United Arab Emirates vs dex-rac Racing – Malaysia
07:05 Tempest – Malaysia & United Kingdom vs Team Tech No Logic – India
07:20 Team Matadors – India vs Brazilian Six – Brazil
07:35 PERSPECTIVE – United States vs Lucendi – Malaysia
07:30 CJJ AutoVinco – Ireland vs Zeus – Greece
07:45 Team Accelerace – United Kingdom vs Team Phoenix – Japan
08:00 SPYKAR – China vs Unity Racing – Germany
08:15 Imparables JS – Mexico vs Alacrity Project – Greece
08:30 Team Segel – Brazil vs Velocity Racing – Scotland
08:45 Fenix – Mexico vs Fm-1 Racing – Ireland
09:30 Arion – Cyprus & Greece vs Lux – China
09:45 Team B.E.S.T. – Brazil vs Pursuit Racing – Thailand
10:00 Zero Friction – Australia vs Aero9 – Malaysia
10:15 Triones – China vs Iota – Australia
10:30 Team Nemesis – Greece vs GEMS NEUTRINO – United Arab Emirates
10:45 Team Impulse – India vs NOVA – Mexico
11:15 Slipstream – Cyprus vs TNT Racing UDG – Mexico
11:30 Kochasri Racing – Thailand vs Entente – Australia
11:45 AeroFlow Racing – United States vs Unity – United Kingdom
12:00 Origin – England vs ANDROMEDA – Jordan
12:15 BWT Stream – Austria vs Horizon – Australia
12:30 Nam Phong Racing – Vietnam vs Drive – Wales

F1inSchools-World-Finals-2017-act-a640

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες. Το F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο στο περιθώριο ενός Grand Prix Formula 1. Στα δωδέκατα Word Finals 2016 στο Austin στις ΗΠΑ οι έλληνες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κόσμο.

Advertisement

F1inSchools16-WFinals-Podium-d640tall