Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Η έξοδος του Kubica στην ΕΔ12

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Η έξοδος του Kubica στην ΕΔ12

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Η έξοδος του Kubica στην ΕΔ12

ΑΓΩΝΕΣ

Η πρώτη εμφάνιση του Robert Kubica στο Ράλι Σουηδίας ήταν άκρως επεισοδιακή και περιελάμβανε όχι μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις εξόδους!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η πλέον εντυπωσιακή ήταν αυτή της δωδέκατης ειδικής διαδρομής, στη μήκους 15 χιλιομέτρων Lesjöfors. Ο Πολωνός έχασε τον έλεγχο κατά την… προσγείωση μετά από ένα μικρό άλμα. Λίγο αλλά όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που κατέγραψε ο Torstein Eriksen, αρκετά ώστε το προετοιμασμένο από την M-Sport, Fiesta WRC της Lotos, να χωθεί στο χιόνι και να κολλήσει σε ένα χαντάκι – παρά τη προσπάθεια του 29χρονου να το επαναφέρει στο δρόμο.

Αυτό έγινε με τη βοήθεια των θεατών, αν και δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο σκηνικό καθώς ο Mads Ostberg που ακολούθησε στη διαδρομή με το Citroen DS3 WRC, πέρασε… μία ανάσα από τον κόσμο που βρισκόταν μέσα στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

«Είχα μαζευτεί κόσμος να τον βοηθήσει και ίσως δεν άκουσαν πως ερχόμουν. Πήδηξα στο άλμα και ξαφνικά είδα το αυτοκίνητό του και τον κόσμο, μέσα στο δρόμο. Ήλπιζα να απομακρυνθούν αλλά δεν το έκαναν. Ήταν οριακό, αντιλήφθηκαν ότι ερχόμουν όταν ήμουν ένα μέτρο μακριά τους! Είχα τέταρτη σχέση, πήγαινα δηλαδή πολύ γρήγορα. Τους είδα, είχα τον έλεγχο αλλά δεν ήταν καλό το συναίσθημα εκείνης της στιγμής», σχολίασε ο Ostberg.

Ο Νορβηγός τερμάτισε τρίτος, ενώ ο Kubica θα θέλει να ξεχάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την εμπειρία της Σουηδίας, καθώς έμεινε στην 24η θέση.

Οι θεατές βοηθούν τον Kubica να επαναφέρει το Fiesta WRC στο δρόμο
Φωτογραφία: Torstein Eriksen

Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε ένα από τα άλλα λάθη του Kubica, σε συνδυασμό με τις εξόδους των Sebastien Ogier και Juho Hanninen.