Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στην M-Sport o Kubica

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην M-Sport o Kubica

ΑΓΩΝΕΣ

Στην M-Sport o Kubica

ΑΓΩΝΕΣ

Πλήρη εμπλοκή στο WRC θα έχει το 2014 ο Robert Kubica καθώς θα οδηγεί ένα προετοιμασμένο από την M-Sport Ford Fiesta WRC!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 που κάνει νέα καριέρα στα ράλι, κατέκτησε φέτος τον τίτλο στη κατηγορία WRC-2, οδηγώντας ένα ειδικά τροποποιημένο Citroen DS3 RRC (ώστε να αλλάζει σχέσεις και να χρησιμοποιεί το χειρόφρενο, παρά τη περιορισμένη κινητικότητα του δεξιού του χεριού μετά το ατύχημα του 2011). Στο Ράλι Ουαλίας η γαλλική εταιρεία του εμπιστεύτηκε ένα World Rally Car όμως το ντεμπούτο του Kubica με… κορυφαίο εξοπλισμό, ολοκληρώθηκε με δύο ατυχήματα.

Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως την επόμενη χρονιά ήθελε να κάνει το μεγάλο βήμα και η M-Sport του Malcolm Wilson είχε από νωρίς εκφράσει την επιθυμία της να του προσφέρει ένα από τα αυτοκίνητά της. Άλλωστε το… φλερτ κρατάει καιρό, με τον 29χρονο να έχει κάνει και στο παρελθόν δοκιμές με Fiesta προετοιμασμένο από τη βρετανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Αφού ήθελε η νύφη κι ο γαμπρός λοιπόν, οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία, πάντα με τις οικονομικές ευλογίες της Lotos που στηρίζει εξ αρχής αυτή τη νέα καριέρα του Πολωνού. Το πρόγραμμα του Kubica περιλαμβάνει συμμετοχή και στους 13 γύρους της σεζόν του 2014, με highlight το Ράλι της πατρίδα του, που πήρε τη θέση του Ράλι Ακρόπολις στο WRC, εκτοπίζοντας τον εθνικό μας αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC).

Δείτε τον πεισματάρη Πολωνό εν δράσει πατώντας εδώ.