Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Kubica: Δεν μπορώ να βλέπω F1

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kubica: Δεν μπορώ να βλέπω F1

ΑΓΩΝΕΣ

Kubica: Δεν μπορώ να βλέπω F1

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απώλειες του μαγικού κόσμου της Formula 1 τα τελευταία χρόνια. Λείπει από το σπορ, όσο το σπορ λείπει σε εκείνον, αν και παραδέχεται πως του είναι δύσκολο να βλέπει τους αγώνες. «Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω αγώνες της Formula 1. Μου λείπουν πολύ, αυτό είναι το πρόβλημα μου. Όταν κάθομαι σπίτι, νιώθω πως ζω μία βαρετή και μονότονη ζωή. Όταν όμως οδηγώ, χάρη στην αυτοσυγκέντρωση, οι φυσικοί περιορισμοί λόγω του τραυματισμού μου, δεν με επηρεάζουν τόσο. Είμαι ικανοποιημένος που έχω ότι έχω. Δεν μπορείς να έχεις τα πάντα στη ζωή σου. Αν καταφέρω να κινήσω ξανά ελεύθερα το χέρι μου, ίσως υπάρχει κάποια πιθανότητα να επιστρέψω. Όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα», παραδέχθηκε ο άτυχος Πολωνός μιλώντας στη Daily Express.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε πως πριν από σχεδόν δύο χρόνια ο 28χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του Ράλι Ρόντε ντι Αντόρα στην Ιταλία. Παρότι δεν κινδύνεψε η ζωή του, υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα, κυρίως στο δεξί του χέρι, τη λειτουργικότητα του οποίου ακόμα δεν έχει ανακτήσει.

«Η δύναμη του χεριού μου δεν είναι όπως ήταν αλλά αν αυτό ήταν το πρόβλημα, θα λυνόταν σε δύο μήνες. Δυστυχώς έχω μεγαλύτερα προβλήματα από αυτό. Η λειτουργικότητα του χεριού μου και των δακτύλων μου είναι περιορισμένη κι αυτό είναι κάτι που θα ανακτήσω με αργούς ρυθμούς. Τα νεύρα, απαιτούν πολύ χρόνο. Έχει υπάρξει μερική πρόοδος φέτος. Έτσι είναι η ζωή. Δεν θα κερδίσω τίποτα με το να στεναχωριέμαι. Είναι τόσο απλό. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να συνεχίσω προσπαθώ», είπε ο νικητής ενός Grand Prix (το 2008 στον Καναδά).

Πάντως ο Κούμπιτσα δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει επιστρέψει στους αγώνες, με συμμετοχή σε διάφορα τοπικά ράλι στην Ιταλία, δείχνοντας ταχύτητα αλλά χωρίς να αποφύγει τα νέα ατυχήματα.
[nggallery id=1215]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement