Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Και φέτος στο F1 in Schools η Tachytis

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και φέτος στο F1 in Schools η Tachytis

ΑΓΩΝΕΣ

Και φέτος στο F1 in Schools η Tachytis

ΑΓΩΝΕΣ

Για μία ακόμα χρονιά το παγκόσμιος εκπαιδευτικός διαγωνισμός F1 In Schools διεξάγεται και στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή σχολείων από κάθε άκρη της χώρας. Ανάμεσά τους και η Tachytis, η ομάδα από την Εράσμειο ελληνογερμανική σχολή.

Advertisement
Advertisement

Και φέτος, το NewsAuto αποτελεί χορηγό επικοινωνίας της συγκεκριμένης ομάδας και ενόψει της προσπάθειάς της να διακριθεί, σας τη συστήνει!

Πως προέκυψε λοιπόν το όνομα «Tachytis»;
Συμβολίζοντας την Ελλάδα αφού πρόκειται για αρχαία ελληνική λέξη καθώς και το άθλημα της F1 του οποίου η ταχύτητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, το Tachytis επιλέχτηκε ως το καταλληλότερο όνομα για την ομάδα αλλά και την δράση της.

Τι έκανε η Tachytis τις προηγούμενες χρονιές διεξαγωγής του F1 In Schools;
Η πρώτη φορά που συμμετείχε το συγκεκριμένο σχολείο στον διαγωνισμό f1 ήταν το 2012 και την ομάδα του ταχύτης απατελούσαν 5 μέλη. Στην τελευταία της συμμετοχή, δηλαδή στους περσινούς εθνικούς τελικούς, κατέκτησε την 11 θέση.

Advertisement
Advertisement

tachytis-h640tall

Τι άλλαξε φέτος στην Tachytis;
Φέτος έγινε μια ανανέωση στην εμφάνιση της ομάδας. Εκτός από τα χρώματα, άλλαξαν motto, εμφάνιση και δημιούργησαν από την αρχή τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες ενεργοποιούνται και την ιστοσελίδα της ομάδας.

tachytis-e640

Advertisement

Τι θα λέγατε όμως να γνωρίσουμε κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά;
Τους ζητήσαμε να μας «συστηθούν» βάσει αρμοδιοτήτων και… ονείρων!

«Είμαι ο Θοδωρής Αλογογιάννης και εκτελώ καθήκοντα μηχανικού κατασκευής. Η συγκεκριμένος τομέας  απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά και διάθεση, ώστε να αποδώσει τα σωστά αποτελέσματα».

Advertisement

tachytis-zaharopoulos640

«Είμαι ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος, ο μηχανικός σχεδίασης. Πρόκληση για εμένα ήταν η χρήση των προγραμμάτων και η τήρηση των κανονισμών. ‘Δεν θα αποτύχεις άμα δεν προσπαθήσεις’».

tachytis-papalamproy640

Advertisement

«Είμαι ο Ηλίας Παπαλάμπρου, αρχηγός της ομάδας και υπεύθυνος για ένα κομμάτι της σχεδίασης του αυτοκινήτου. Γιατί επέλεξα τον τομέα αυτό; Από μικρή ηλικία ήθελα να γίνω μηχανολόγος».

tachytis-team-c640

«Είμαι ο Μάρκος Βάος και είμαι ο μηχανικός κατασκευής. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν η επιλογή των υλικών καθώς υπήρχαν πολλές επιλογές με πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα».

tachytis-kovaiou640

«Είμαι η Αγγελική Κωβαίου και είμαι υπεύθυνη διαφήμισης και βοηθός στην εύρεση χορηγιών .Επέλεξα αυτό τον τομέα καθώς σχετίζεται άμεσα  με το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω στο μέλλον».

tachytis-molfeta640

«Ονομάζομαι Γίωργος Μολφέτας και είμαι υπεύθυνος εύρεσης χορηγών και διαχείρισης οικονομικών. Επέλεξα αυτούς τους τομείς, διότι θέλω να αποδείξω, ότι το F1 in schools δεν είναι μόνο διαγωνισμός τεχνολογίας».

tachytis-natis640

«Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Νάτσης και εργάζομαι στον τομέα των γραφικών. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν κυρίως η εύρεση αξιόπιστων πηγών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά την σχεδίαση».

tachytis-thanasoulas640

«Είμαι ο Ανδρέας Θανάσουλας, μέλος του  τομέα εύρεσης πόρων. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν η εύρεση των κατάλληλων υλικών για την κατασκευή του αμαξιδίου».

tachytis-voulgaris649

«Ονομάζομαι Βούλγαρης Διονύσης, είμαι στέλεχος του μάρκετινγκ και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Μέσω του tachytis έμαθα για το “risk management” και το πως λειτουργεί μια επιχείρηση».

Από όλους εμάς εδώ στο Newsauto, καλή επιτυχία!

tachytis-d640tall