Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σταμάτης Κατσίμης μιλάει για το PICK

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Σταμάτης Κατσίμης μιλάει για το PICK

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σταμάτης Κατσίμης μιλάει για το PICK

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτό το Σαββατοκύριακο 28 -29/9 στην Πάτρα οργανώνεται το 5ο PICK πέριξ της πλατείας Γεωργίου. Πρόκειται για έναν αγώνα καρτ μέσα στο κέντρο της πόλης Ευρωπαϊκού επιπέδου που συγκεντρώνει πληθώρα συμμετοχών και δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, ο Σταμάτης Κατσίμης προετοιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό για τη συμμετοχή του στο PICK. Πέρυσι ανέβηκε στο βάθρο και φέτος φιλοδοξεί για κάτι παραπάνω. Φυσικά ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ έντονος καθώς πέρα από Έλληνες καρτίστες θα συμμετέχει και ο πρωταθλητής Ευρώπης Σίμας Γιουοντβίρσις.
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Κατσίμη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του…

Αυτή την εποχή προετοιμάζεσαι για το 5ο PICK έναν αγώνα καρτ διεθνούς επιπέδου στους δρόμους της Πάτρας. Τι περιλαμβάνει η προετοιμασία;
Η προετοιμασία πριν από ένα τόσο σημαντικό αγώνα περιλαμβάνει αερόβια και αναερόβια άσκηση για φυσική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης και προπόνησης με το αγωνιστικό καρτ διότι είναι και η καλύτερη άσκηση για τον οδηγό καρτ.

Advertisement
Advertisement

Σε ποια κατηγορία θα αγωνιστείς και τι προδιαγραφές έχουν τα καρτ;
Όπως και τις 2 προηγούμενες χρονιές θα αγωνιστώ στην κατηγορία Super με ένα CRG-Maxter αγωνιστικό καρτ, με τις εξής προδιαγραφές: υδρόψυκτος κινητήρας 125cc απόδοσης περίπου 43PS, 6χυτο σασμάν, βάρους 180kg με τον οδηγό.

Συμμετέχεις για 3η φορά στο PICK τι σε ελκύει στο συγκεκριμένο αγώνα;
Μετά το Ράλι Ακρόπολις, το PICK είναι κατά την άποψη μου η καλύτερη και πιο διασκεδαστική αγωνιστική δραστηριότητα στη χώρα μας, ιδιαίτερα από άποψη κλίματος και θεατών.

Τι απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση και αθλητική ικανότητα υπάρχουν για να αγωνιστείς με καρτ σε τόσο υψηλό επίπεδο;
Όσο και αν μπορεί να φανεί περίεργο, το αγωνιστικό καρτ απαιτεί φυσική κατάσταση και αντοχή στη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε υψηλότερο βαθμό από μια F3.

Advertisement

Με τι άλλο ασχολείσαι αυτό τον καιρό;
Εργάζομαι σε ναυτιλιακή εταιρεία και προπονούμαι στο τρέξιμο για να συμμετάσχω στα 10χμ του ημιμαραθωνίου τον Νοέμβρη.

Advertisement