Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ιταλική μάχη στο Ιστορικό Ακρόπολις

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιταλική μάχη στο Ιστορικό Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Ιταλική μάχη στο Ιστορικό Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Ο ασφάλτινος αγώνας του 13ου Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώθηκε με τους «Lucky»-Fabrizia Pons να επικρατούν του ανταγωνισμού με μία Lancia 037.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Ιταλός έδωσε ενδιαφέρουσες μάχες με τον συμπατριώτη του Enrico Brazzoli (με συνοδηγό τον Maurizio Barone, επίσης με Lancia 037) και μοιράστηκαν την πρώτη θέση στις 4 από τις 5 ειδικές διαδρομές της ημέρας.

Στην εναρκτήρια ειδική της ημέρας (Χάνι Ζαγγανά 1), ο «Lucky» έχασε πολύτιμο χρόνο εξαιτίας ενός τετ-α-κε, με αποτέλεσμα να πέσει προσωρινά στη δεύτερη θέση. Ο Brazzoli, ο οποίος σημείωσε τους ταχύτερους χρόνους στις 2 από τις 3 πρώτες ΕΔ του δεύτερου σκέλους, είχε με τη σειρά του μία μικρή έξοδο στην Ε.Δ.6 (Παύλιανη 2) που του κόστισε σε χρόνο και εν τέλει τον απομάκρυνε από τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, οι βαθμοί της δεύτερης θέσης μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι στο δρόμο της κατάκτησής του ευρωπαϊκού τίτλου στην κατηγορία 4. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ένα ακόμη πλήρωμα από την Ιταλία οι Lucio da Zanche-Giulio Oberti με Porsche 911 Carrera RS.

Στην πρώτη θέση της ελληνικής κατάταξης βρέθηκαν οι Αντρέας Καροτσιέρης-Λεωνίδας Μαχαίρας με Porsche 911 ύστερα από μεγάλες μάχες με τους Ελευθέριο Μανδρούκα-Νίκο Τσάδαρη που έτρεχαν επίσης με 911 αλλά τελικά εγκατέλειψαν με πρόβλημα στον κινητήρα.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση προβιβάστηκαν οι Αντώνης Γιοβάς-Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης με Audi 80, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Αλέξανδρος Χριστοδούλου- Αλέξανδρος Βαΐτσος Nissan 240 RS.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του αγώνα, τα πληρώματα θα αναμετρηθούν στο χωμάτινο τρίτο και τελευταίο σκέλος, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 4 ειδικές διαδρομές (Βωξίτες 1 – 09:13, Δροσοχώρι 1 – 10:26, Βωξίτες 2 – 12:19, Δροσοχώρι 2 – 13:32).