Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota GR Supra στο 24ωρο Nürburgring

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota GR Supra στο 24ωρο Nürburgring

ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota GR Supra στο 24ωρο Nürburgring

ΑΓΩΝΕΣ

Πριν από αρκετούς μήνες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η αγωνιστική ομάδα της Toyota, η Gazoo Racing, έδειξε για πρώτη φορά στο κοινό την Supra GT4 Concept, ένα πρωτότυπο της αγωνιστικής έκδοσης για την κατηγορία GT4. Τώρα ήρθε η ώρα για να δούμε το κανονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

 

Το αγωνιστικό τμήμα της Toyota ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει με δύο αυτοκίνητα στο 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring: Μία GR Supra και ένα Lexus LC. Όπως είναι προφανές, εστιάζουμε την προσοχή μας στην σπορ Supra, η οποία θα «αγωνιστεί» για πρώτη φορά και μάλιστα σε μία δύσκολη διοργάνωση όπως του Nürburgring 24 Hours, που θα γίνει από τις 20 Ιουνίου έως τις 23 Ιουνίου. Η Toyota κυκλοφόρησε δύο φωτογραφίες του αυτοκινήτου, στις οποίες φαίνεται πως τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι ίδια με το Supra GT4 Concept.

Advertisement
Advertisement

Ο εξαντλητικός αγώνας αντοχής δεν θα είναι ο πρώτος αγώνας της GR Supra. Το αυτοκίνητο είχε βρεθεί ξανά στην «Πράσινη Κόλαση», στο πρωτάθλημα αντοχής VLN Nürburgring το περασμένο φθινόπωρο, πριν ακόμη παρουσιαστεί σε έκδοση παραγωγής γι ‘αυτό και εκείνη την εποχή είχε καμουφλαρισμένη εμφάνιση. Η Toyota αναφέρει ότι τόσο η GR Supra όσο και το Lexus LC, που θα συμμετάσχουν στον 24ωρο αγώνα «θα ενσωματώσουν και θα βελτιώσουν τα εξαρτήματα και προηγμένες τεχνολογίες που προορίζονται για τα αυτοκίνητα παραγωγής».

Η GR Supra θα φέρει τον αριθμό 90 και θα αγωνιστεί στην κατηγορία SP8T που επιτρέπει τροποποιήσεις του αμαξώματος για αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι και 4000 κ.εκ. με Turbo. Για την αγωνιστική Toyota το μοτέρ είναι ένα εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 3.000 κ.εκ. που εφοδιάζει και το αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement

Ο στόχος της Ιαπωνικής ομάδας για το 24ωρο Nürburgring είναι να ολοκληρώσει τον αγώνα. Η Supra θα οδηγηθεί από μια ομάδα τεσσάρων οδηγών αποτελούμενη από τους Masahiro Sasaki, Uwe Kleen, Herwig Daenens και Hisashi Yabuki. Το Lexus LC που ανταγωνίζεται στην κατηγορία SP-PRO με τον αριθμό 56 θα οδηγήσουν οι Takeshi Tsuchiya, Naoya Gamo, Takamitsu Matsui και Yuichi Nakayama.

Advertisement