Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Οι πιο τρελές στιγμές του Ράλι Μεξικού (WRC)

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι πιο τρελές στιγμές του Ράλι Μεξικού (WRC)

ΑΓΩΝΕΣ

Οι πιο τρελές στιγμές του Ράλι Μεξικού (WRC)

ΑΓΩΝΕΣ

Ενώ στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη, η απειλή του κορωνοϊού δεν πατάει φρένο στο WRC!

Advertisement
Advertisement

Μετά τα Ράλι Μόντε Κάρλο και Σουηδίας, τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2020 είναι το Ράλι Μεξικού. Η πρώτη σκληρή, χωμάτινη δοκιμασία της σεζόν που αναμένεται να δώσει και μία πιο σαφή εικόνα για τη δυναμική των ομάδων.

Όμως ο αγώνας της Κεντρικής Αμερικής είναι ξεχωριστός, πάντα προσφέρει δράμα, ενίοτε και σκηνικά που μένουν χαραγμένα στη μνήμη, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο ενδιαφέρον video που σας παραθέτουμε.

#1
Το 2005 ο Sebastien Loeb έζησε στιγμές… Ράλι Ακτόπολις, όταν έχασε τον πίσω δεξί τροχό του Citroen Xsara WRC και αναγκάστηκε να κάνει την απλή διαδρομή με τρεις τροχούς! Μάλιστα ήταν κρεμασμένος έξω από το παράθυρο για να «ισορροπεί» το αγωνιστικό του, με τον συνοδηγό του Daniel Elena να κουμαντάρει το πληγωμένο γαλλικό θηρίο. Ώσπου… τους σταμάτησε η αστυνομία!

Advertisement
Advertisement

#2
Το 2015 ο ακόμα άγουρος Ott Tanak έζησε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του πίσω από το τιμόνι. Έσπασε τον εμπρός δεξί τροχό του και το Ford Fiesta WRC της M-Sport, ανεξέλεγκτο, βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε μία… λίμνη! Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα βυθίστηκε (!), χαρίζοντας στον Εσθονό το παρατσούκλι «Titanak»!

#3
Το 2016 ο Sebastien Ogier δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο αντιπάλους και… χρονόμετρα αλλά και αγελάδες! Ένα κοπάδι διέσχισε την ειδική την ώρα που ο Γάλλος περνούσε τέρμα γκάζι με το Volkswagen Polo WRC αλλά ευτυχώς, έκανε επίδειξη των αντανακλαστικών του.

#4
Την επόμενη χρονιά ο Kris Meeke διαπίστωσε πόσο μικρή είναι η διαδρομή από τον Παράδεισο στην Κόλαση και μετά πάλι πίσω! Ενώ ήταν μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη νίκη, βγήκε εκτός δρόμου και «χάθηκε» μέσα σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκίνητων! Το Citroen C3 WRC περιπλανήθηκε σε ένα λαβύρινθο από τετράτροχα αλλά τελικά ο Βόρειο-Ιρλανδός βρήκε το δρόμο της επιστροφής, το δρόμο προς τη νίκη.

Advertisement

Περισσότερα πατώντας play…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
WRC Ράλι Σουηδίας: Νικητής ο Elfyn Evans
WRC: Ισοβαθμία στην κορυφή της κατάταξης
Ο πρίγκιπας της Σουηδίας συνοδηγός του Ogier (video)