Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Peugeot επιστρέφει στο Le Mans

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Peugeot επιστρέφει στο Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Η Peugeot επιστρέφει στο Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Η PSA Motorsport επιστρέφει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πρωτάθλημα της FIA WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) και τις 24 ώρες του Le Mans με την μάρκα Peugeot.

Advertisement
Advertisement

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου PSA συζήτησε την πρόταση της PSA Motorsport και ενέκρινε την επιστροφή  στους αγώνες αντοχής και τον 24ωρο αγώνα του Le Mans με την Peugeot. Θυμίζουμε πως η Peugeot σταμάτησε το 2010 (όταν είχε κερδίσει τον εμβληματικό αγώνα). Το έτος 2022 θα έχουμε την συμμετοχή και η ομάδα θα αγωνιστεί στην κατηγορία των Hypercars με τους ηλεκτρικούς κινητήρες ή την υβριδική τεχνολογία. Το όχημα θα βασίζεται στην τεχνολογία του Peugeot Sport Engineered Concept 508 και στην εμφάνιση (ελπίζουμε πως) θα μοιάζει στο Peugeot Vision Gran Turismo. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της FIA θα συναγωνιστεί μοντέλα από τις Bugatti, Ferrari, Lamborghini αλλά και ανεξάρτητους μικρότερους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την κινητοποίηση των ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν αυτή την νέα πρόκληση» είπε ο Jean Marc Finot διευθυντής του PSA Motorsport και πρόσθεσε: «Οι μηχανικοί της ομάδας μας, θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους στα πρωταθλήματα της FIA και συνεχίζουν να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν τις άλλες ομάδες.»

«Η μάρκα της Peugeot έχει πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και πάντα είναι στην καρδιά της δράσης με πολλές νίκες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα» είπε ο Jean Philippe Imparato, Γενικός Διευθυντής της Peugeot και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη του WEC αντιστοιχεί στη μετάβαση που βιώνουμε με την ηλεκτροκίνηση της σειράς των μοντέλων μας και την εκτόξευση ηλεκτροκίνητων προϊόντων υψηλής απόδοσης».

Διαβάστε επίσης: H Peugeot βάζει στην παραγωγή το κορυφαίο 508 Peugeot Sport Engineered

Advertisement

Τα Peugeot Sport θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά

Peugeot: Ηλεκτρικά sport αυτοκίνητα από το 2020

Advertisement