Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Ferrari έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με το Indycar

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με το Indycar

ΑΓΩΝΕΣ

Η Ferrari έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με το Indycar

ΑΓΩΝΕΣ

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις των προηγούμενων ημερών, ήταν αυτή που ήθελε τη Scuderia Ferrari να σκέφτεται την εμπλοκή της στα IndyCar.

Advertisement
Advertisement

Μόνο που όπως φαίνεται, δεν πρόκειται για θεωρητικό ενδιαφέρον αλλά πρακτικό. Και επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του νέου κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της κορυφαίας μορφής αγώνων μονοθεσίων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, του Roger Penske. Μάλιστα ο Αμερικανός έθεσε και χρονικό ορίζοντα!

«Προφανώς είμαστε σε αναζήτηση επιπλέον κατασκευαστών. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη Ferrari, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον σχετικά με εμπλοκή στο θεσμό μας από το 2022, όταν και θα έχουμε νέους κανονισμούς σε ότι αφορά στους κινητήρες. Θα είναι σημαντικό να έχουμε και τρίτο κατασκευαστή», είπε ο 83χρονος στο SiriusXM radio.

Στα IndyCar κινητήρες προμηθεύουν οι Chevrolet και Honda, ενώ η τελευταία σεζόν που υπήρχε και τρίτος κατασκευαστής ήταν το 2012, με την απογοητευτική εμπλοκή της Lotus. Όσο για τους νέους κανονισμούς του 2022, θα αφορούν υβριδοποίηση των κινητήρων που θα προσφέρουν περίπου 900 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari επιβεβαίωσε πως εξετάζει την εμπλοκή της σε θεσμούς και πέραν της Formula 1, καθώς η επιβολή του ορίου στους προϋπολογισμούς που θα είναι της τάξης των 145 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, θα την αναγκάσει να διευρύνει τα αγωνιστικά της προγράμματα ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις.

Photo credits: IndyCar/Chris Owen, Ferrari

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
O Ecclestone ψάχνει αγοραστή για τη Williams

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

Advertisement

H Liberty θέλει παραμονή του Vettel στην F1