Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, LIVE και το 2018 (video)

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, LIVE και το 2018 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

H θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, LIVE και το 2018 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb, brought to you by Gran Turismo, ο θρυλικός αυτός αγώνας που διεξάγεται στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα μεταδοθεί και φέτος LIVE από τη Matchsports.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο δεκαετούς σύμβασης, για τη LIVE μετάδοση του επικού «Αγώνα Προς Τα Σύννεφα» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Παρά τα 100+ ιστορίας του PPIHC, μέχρι πέρυσι αυτό το διάσημο γεγονός είχε μεταδοθεί μόνο με χρονική καθυστέρηση. Μέχρι τότε, η πρόκληση του γεμάτου εμπόδια περιβάλλοντος στο Pikes Peak, είχε πατήσει φρένο σε όλες τις προσπάθειες παραγωγής μιας ζωντανής μετάδοσης υψηλής ποιότητας. Η SBI Media (η μητρική εταιρεία της Matchsports με έδρα στην Ελβετία) ανέπτυξε τεχνολογικές λύσεις που της επέτρεψαν να ξεπεράσει τα τεχνικά εμπόδια στο America’s Mountain και να κάνει πραγματικότητα την υψηλής ποιότητας live αναμετάδοση του θρυλικού αγώνα, καλύπτοντας όλο το εύρος της αγωνιστικής διαδρομής – από την εκκίνηση έως τον τερματισμό.

2018_PPIHC_SOCIAL0.6-640

Advertisement
Advertisement

Μετά την επιτυχημένη πρώτη μετάδοση, η Matchsports αξιοποίησε τις εμπειρίες από αυτή τη μεγάλη πρόκληση, αναπτύσσοντας νέες στρατηγικές ώστε να πει μία ακόμα πιο πλούσια, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ιστορία φέτος. Όχι μόνο θα αυξήσει τον αριθμό των καμερών πάνω στο βουνό αλλά θα αξιοποιήσει βελτιστοποιημένη τεχνολογία και θα χρησιμοποιήσει πρόσθετο τεχνικό προσωπικό ώστε να μεταφέρει αδιάκοπα όλη τη δράση στο κοινό.

«Η συνεργασία μας με το PPIHC ενισχύεται συνεχώς, σφυρηλατημένη με αμοιβαίο σεβασμό προς το βουνό και τη συνεχή μας δέσμευση για κάλυψη επιπέδου παγκόσμιας κλάσης για τον αγώνα. Μάθαμε πολλά, δημιουργήσαμε πολλά και θα προσφέρουμε ακόμα περισσότερα τον Ιούνιο», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Matchsports, James Kalogiros.

Advertisement

PPIICH-2017-Acura-a640

«Προσφέροντας νέες και βελτιωμένες τεχνολογικές λύσεις στο Pikes Peak, μπορούμε να προσφέρουμε στο κοινό τη δυνατότητα πιο άρτιας κάλυψης του αγώνα, καθώς γιορτάζουμε την εποχή της LIVE μετάδοσής του, μέσω μιας νέας εμπειρίας Pay-per-View (PPV). Οι εισπράξεις από τη συνδρομή των $4.99 θα επενδύονται εκ νέου στον αγώνα, ώστε να μπορούμε να φέρουμε στο σήμερα τεχνολογικές λύσεις του αύριο. Και γνωρίζουμε πως οι λάτρεις αυτής της επικής ανάβασης θα αγκαλιάσουν αυτή την ευκαιρία, αποτελώντας μέρος της προσπάθειας».

Advertisement

Το φετινό 96ο Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb αποτελεί βασικό σταθμό στο ημερολόγιο δραστηριοτήτων της Matchsports ανά τον κόσμο. Ένας μακροπρόθεσμος στόχος είναι να προσελκύσει έναν επιπλέον συνεργάτη, ενδεχομένως ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο, για να βοηθήσει στην μετάδοση του αγώνα σε νέα ακροατήρια σε όλο τον πλανήτη.

PPIICH-2017-dusk-quad-a640

Advertisement

Σχετικά με το The Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb:

Το Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb brought to you by Gran Turismo, γνωστό και ως «Ο Αγώνας Προς Τα Σύννεφα», είναι μία ετήσια ανάβαση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών προς την κορυφή του Pikes Peak –America’s Mountain- στο Κολοράντο, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου.

Το PPIHC, που ιδρύθηκε το 1916 από τον Spencer Penrose (ιδρυτής επίσης του «The Broadmoor Hotel», του «Pikes Peak Highway» και του «El Pomar Foundation»), διεξάγεται σε μία διαδρομή μήκους 19,99 χιλιομέτρων. Αυτή απλώνεται σε δημόσιους δρόμους και περιλαμβάνει 156 στροφές! Οι αγωνιζόμενοι ξεκινούν από υψόμετρο 2.862 μέτρων, με τη γραμμή εκκίνησης στο 7ο μίλι του Pikes Peak Highway, φτάνοντας σε υψόμετρο 4.300 μέτρων και τη γραμμή τερματισμού να βρίσκεται στην κορυφή του βουνού.

PPIICH-2017-Dave-Durelle-Aprillia-SXV450-640

Καθώς οι οδηγοί και οι αναβάτες σκαρφαλώνουν προς την κορυφή, ο λεπτός αέρας επιβραδύνει τα αντανακλαστικά και χαλαρώνει την πνευματική και μυϊκή δύναμη, ενώ παράλληλα «κλέβει» ακόμα και το 30% της ισχύος που είναι σε θέση να παράγουν στη γραμμή εκκίνησης οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και τα οχήματά τους, πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, απλώς για να φτάσουν στον τερματισμό, πόσο μάλλον να κερδίσουν.

Ο αγώνας είναι αυτόνομος και αποτελεί το πιο ποικίλων απαιτήσεων, συνθηκών και συμμετεχόντων μονοήμερο γεγονός μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, αφού εκκίνηση παίρνουν κάθε λογής αγωνιστικά οχήματα: από sidecars και μοτοσυκλέτες μέχρι ηλεκτρικά πρωτότυπα 1400+ ίππων!

PPIICH-2017-palatov-red-lights640tall

Σχετικά με τη Matchsports:

Η Matchsports αξιοποιεί τη δύναμη τεχνολογίας αιχμής, κάνοντας πραγματικότητα νέου επιπέδου μεταδόσεις. Ιδρύθηκε στην Ελβετία ως ένας διαδραστικός αθλητικός και ψυχαγωγικός σταθμός. Σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα και συστήματα για το χώρο των ψηφιακών μέσων. Ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα της πρόκλησης, κάθε project υλοποιείται απρόσκοπτα με βάση το σλόγκαν της Matchsports: #ItJustWorks.

Η δυναμική συνδεσιμότητα και οι άριστες παραγωγές σε απομακρυσμένες περιοχές, με αλληλεπίδραση με τον τελικό χρήστη, αποτελούν βασικά στοιχεία του οράματος της Matchsports. Αυτό ήταν σχεδιασμένο αρχικά γύρω από μια σειρά διαδραστικών προϊόντων για το UCI World Tour, όμως ο όμιλος διαφοροποίησε τη στρατηγική του και αναδιάρθρωσε τεχνολογίες για να συμπεριλάβει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα αθλημάτων και άλλων εκδηλώσεων ανά την υφήλιο.

ALLMAS640

Ως κορυφαίος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μέσω IPTV, η Matchsports προσφέρει τηλεοπτικές παραγωγές που εξασφαλίζουν νέους τρόπους θέασης για το κοινό. Το Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb αποτέλεσε το κορυφαίο event του Ομίλου στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2017. Η επιτυχία αυτή έστρεψε την προσοχή του Ομίλου στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται σε διαδικασία εξασφάλισης νέων συνεργασιών με διοργανώσεις που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το γκολφ, το αλεξίπτωτο πλαγιάς και την ποδηλασία.

Όμως ταυτόχρονα, ο Όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης events και επί ελληνικού εδάφους!