Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

GP Ινδίας: Η μάχη θα είναι βιβλική!

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ινδίας: Η μάχη θα είναι βιβλική!

ΑΓΩΝΕΣ

GP Ινδίας: Η μάχη θα είναι βιβλική!

ΑΓΩΝΕΣ

Την Κυριακή (10:30, απευθείας Alpha) θα παιχτεί η πρώτη από τις τέσσερις πράξεις της επικής μονομαχίας για την κατάκτηση του τίτλου. Φέτελ ή Αλόνσο;  Σε δεκάξι αγώνες φέτος ο Φέτελ έχει κερδίσει τέσσερις φορές και ο Αλόνσο τρεις. Ο Ισπανός έχει ανέβει 9 φορές στο βάθρο ενώ ο Γερμανός 7, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία με 6 βαθμούς ενώ απομένουν 4 αγώνες και 100 βαθμοί να μοιραστούν. Αρχής γενομένης από το Ινδικό GP που διεξάγεται για 2η φορά, στο Νέο Δελχί και την υπερσύγχρονη πίστα Buddh International Circuit.

Advertisement
Advertisement

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται όμως στη μάχη του τίτλου! Θα μπορέσει να πάρει την 4η συνεχόμενη νίκη ο Φέτελ ή ο Αλόνσο τη μέρα του «ΟΧΙ» για την Ελλάδα, θα πει το δικό του «όχι» στο Γερμανό πρωταθλητή;

Στις κερκίδες χωρητικότητας 130 χιλιάδων θεατών αναμένεται να βρεθούν πολλοί Ινδοί υποστηρικτές της εθνικής τους ομάδας Force India αλλά και του συμπατριώτη τους Ναράι Καρθικέγιαν που στοχεύει σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση με την HRT. Μιλώντας σχετικά ο τοπικός ήρωας αναφέρθηκε στους συμπατριώτες του: «Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό GP για μένα, υπάρχει ήδη αρκετή αγωνία για το τι θα συμβεί αν λάβουμε υπόψη ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοιχτό. Ελπίζω όλοι οι οδηγοί και το προσωπικό της F1 να απολαύσουν την εμπειρία της Ινδίας».
[nggallery id=851]
Η Pirelli θα έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τη σκληρή και τη μαλακή γόμα συνδυασμός που φέτος έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε Ισπανία, Βρετανία και Ιαπωνία. Πέρυσι το μεγαλύτερο πρόβλημα ομάδων και οδηγών ήταν η σκόνη στο οδόστρωμα, οποιοδήποτε πάτημα εκτός αγωνιστικής γραμμής τιμωρούνταν αυστηρά. Φέτος οι οργανωτές έχουν εξοπλιστεί με ειδικά μηχανήματα καθαρισμού της πίστας, μένει να φανεί αν είναι αποτελεσματικά. Στην εισαγωγή αέρα του κινητήρα χρησιμοποιούνται ενισχυμένα φίλτρα αέρα για την αντιμετώπιση της σκόνης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.  Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα, πράγμα που θα δυσκολέψει τα ελαστικά.

Περισσότερα εδώ

Advertisement
Advertisement

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!