Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Full time γυναίκα οδηγός στη Formula E

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Full time γυναίκα οδηγός στη Formula E

Men + Speed

Full time γυναίκα οδηγός στη Formula E

Men + Speed

Εκτός από… πράσινο και φιλικό προς το περιβάλλον χρώμα, το πρωτάθλημα της Formula E αποδεικνύεται προσιτό και για το γυναικείο φύλλο!

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Μπορεί ακόμα στο μαγικό κόσμο της Formula 1 να έχουμε να δούμε γυναίκα σε ρόλο επίσημου οδηγού από το 1992 και τη Giovanna Amati, έχουμε όμως αρκετές σε ρόλο δοκιμαστή ή οδηγού εξέλιξης.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Simona de Silvestro. Πέρυσι η οδηγός από την Ελβετία είχε τέτοιο ρόλο στην ομάδα της πατρίδας της, τη Sauber, συμμετείχε μάλιστα σε ένα roadshow που έλαβε χώρα στη Γενεύ. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια δοκιμαζόταν στον ανταγωνιστικό στίβο του IndyCar ενώ πρόσφατα έκανε ντεμπούτο και στο νεοσύστατο θεσμό της Formula E.

Advertisement
Advertisement

Η de Silvestro έτρεξε στους δύο αγώνες του τελευταίου γύρου, που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο. Τερμάτισε στην ενδέκατη και τη δέκατη-τρίτη θέση αντίστοιχα και η εμφανίσεις της, έπεισαν τους ανθρώπους της Andretti Autosport να την εμπιστευτούν για το ρόλο του επίσημου οδηγού για όλη τη σεζόν 2015-2016.

Simona de Silvestro-a640

Βέβαια, δεν είναι η μόνη γυναίκα που έχει οδηγήσει αυτοκίνητο της Formula E, καθώς μοιράζεται αυτή την τιμή με άλλες δύο: την Ιταλίδα Michaela Cerruti, η οποία αγωνίστηκε στους πρώτους τέσσερις αγώνες για την ομάδα Trulli και τη Βρετανίδα Katherine Legge, η οποία οδήγησε μόνο στους πρώτους δύο με την Amlin Aguri.

Advertisement

Η επόμενη σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο και μόνο τέσσερις θέσεις παραμένουν κενές. Μέχρι σήμερα, η Simona de Silvestro είναι η μόνη γυναίκα που προχώρησε σε συμφωνία πλήρους απασχόλησης με μία ομάδα, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος για να αλλάξει αυτό.