Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E καλεί Hamilton!

Ελλάδα 3:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E καλεί Hamilton!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E καλεί Hamilton!

ΑΓΩΝΕΣ

O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula E, Jean-Eric Vergne, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στον Lewis Hamilton να μεταπηδήσει στο θεσμό των ηλεκτρικών μονοθεσίων!

Advertisement
Advertisement

Αφορμή ήταν ένα πρόσφατο ξέσπασμα του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 στα social media, όπου μεταξύ άλλων μοιράστηκε με τα εκατομμύρια ακόλουθούς του τις ανησυχίες του για το περιβάλλον.

Διαβάζοντας όσα έγραψε ο πρώην συναθλητής του, ο Vergne τον κάλεσε μέσω του motorsport.com να δοκιμάσει τη Formula E, το θεσμό με τα ηλεκτρικά μονοθέσια στο οποίο μάλιστα από τη νέα σεζόν η Mercedes θα συμμετέχει με εργοστασιακή ομάδα.

Advertisement
Advertisement

«Για να είμαι ειλικρινής, πριν από δύο χρόνια ίσως να διαφωνούσα με όσα είπα. Όμως πλέον γνωρίζω περισσότερα πράγματα για τέτοια θέματα, χάρη σε ανθρώπους σαν κι εκείνων, αθλητές από όλο τον κόσμο που λένε το ίδιο πράγμα. Συμφωνώ πλέον 100% μαζί του και θέλω να ακολουθήσω το παράδειγμά του. Δέχθηκε έντονη κριτική γιατί τρέχει με μονοθέσιο που χρησιμοποιεί βενζίνη και μολύνει περισσότερο από κάθε άλλο σπορ στον κόσμο. Γι’ αυτό θεωρώ πως το λογικό βήμα για εκείνον θα ήταν να έρθει στη Formula E. Για να κάνει πολύ περισσότερα από το να είναι απλά ένας οδηγός αγώνων. Πολύ περισσότερα από το να είναι ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών, αλλάζοντας τη νοοτροπία των ανθρώπων, εμπνέοντας τις νέες γενιές. Γιατί οι νέοι πρέπει να μεγαλώσουν έχοντας μάθει όσα μπορούμε να τους διδάξουμε από τη δική μας εμπειρία», είπε ο Vergne.

Θυμίζουμε πως ο 29χρονος Γάλλος συμμετείχε στη Formula 1 την περίοδο 2012-2014, όπου τρέχοντας για λογαριασμό της Scuderia Toro Rosso, είχε καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση (στον Καναδά το 2013 και στη Σιγκαπούρη το 2014). Συνολικά σε 58 εκκινήσεις συγκέντρωσε 51 βαθμούς.