Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: 26 πόλεις ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν ePrix

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Formula E: 26 πόλεις ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν ePrix

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: 26 πόλεις ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν ePrix

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Formula E να απέχει πολύ σε μέγεθος από τη Formula 1, αποτελεί όμως έναν ελκυστικό θεσμό για πολλούς λόγους.

Advertisement
Advertisement

Όντας ο μοναδικός θεσμός με αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια, έχοντας μάλιστα εξαιρετικά μειωμένα κόστη σε σχέση με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποτελεί ιδανικό «προορισμό» για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Κι αυτό διότι μπορούν αρκετά οικονομικά, να προωθήσουν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα – πράγμα που είναι πλέον υψίστης σημασίας.

Για τους οδηγούς είναι επίσης ένας ελκυστικός προορισμός αφού ως ο δεύτερος τη τάξει θεσμός αγώνων μονοθεσίων, αποτελεί το ιδανικό «σχέδιο Β» για όσους οδηγούς δεν βρίσκουν θέση στην F1.

Όμως αποτελεί και ελκυστικό event για πολλές χώρες και πόλεις, που αναζητούν ένα παράθυρο προβολής ανά τον πλανήτη, χωρίς να χρειαστεί να κατασκευάσουν πίστα ή να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά φιλοξενίας αγώνα που ισχύουν στην F1.

Advertisement
Advertisement

santiago20192020-Rd3-AERIAL-a1000x600

Ο αριθμός που έδωσε ο συνιδρυτής της Formula E, Alberto Longo, είναι εντυπωσιακός: έκανε λόγο για συζητήσεις με 26 (!) πιθανούς προορισμούς, εκ των οποίων ο θεσμός που από το 2021 αποκτά status παγκοσμίου πρωταθλήματος θέλει να καταλήξει σε 7, με τους οποίους θα μπει σε ουσιαστικές συζητήσεις.

Ανάμεσα στις πόλεις που θέλουν να φιλοξενήσουν ePrix είναι η Σαγκάη στην Κίνα, η Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, το Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, η Ατλάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Αϊντχόφεν στην Ολλανδία κ.α.

Advertisement

Μέχρι τώρα, στις πρώτες επτά σεζόν της Formula Ε, έχουν διεξαχθεί αγώνες σε 17 χώρες.

FE20182019-rd12-NY-Buemi-b1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

MotoGP: Τρεις νέες ματαιώσεις αγώνων λόγω Covid-19, μία προσθήκη

DTM: Τα video highlights της πρεμιέρας!

Advertisement