Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula 1 στη Ταϋλάνδη το 2015;

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula 1 στη Ταϋλάνδη το 2015;

ΑΓΩΝΕΣ

Formula 1 στη Ταϋλάνδη το 2015;

ΑΓΩΝΕΣ

Το σενάριο διεξαγωγής Grand Prix της Formula 1 στην εξωτική Ταϋλάνδη δεν είναι καινούριο. Παίρνει όμως νέες διαστάσεις μετά από δηλώσεις του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, του Μπέρνι Έκλεστον. Ο 82χρονος επιχειρηματίας μίλησε στη Wall Street Journal και δεν ασχολήθηκε με το «αν» αλλά με το «πότε»! «Αυτοί θέλουν να κάνουν τον αγώνα το 2014, εγώ λέω το 2015. Είναι μία σοβαρή και καλή πρόταση», είπε ο Βρετανός.

Advertisement
Advertisement

Τι περιλαμβάνει αυτή; Ένα νυχτερινό Grand Prix, όπως αυτό της Σιγκαπούρης. Η επιλογή της χώρας δεν είναι τυχαία, είναι γνωστό πως εκεί ξεκίνησε το ενεργειακό ποτό Red Bull, ως Krathing Daeng τότε. Ήταν η συνεργασία του Chaleo Yoovidhya με τον Dietrich Mateschitz που το έφερε στην Ευρώπη, με τα αποτελέσματα τα οποία όλοι γνωρίζουμε.

Ο γιος του Ταϋλανδέζου είναι αυτός που θέλει να φέρει τη Formula 1 στη χώρα του, ειδικά μετά την επιτυχία που είχε το Road Show που έκανε πριν από δύο χρόνια στη Μπανγκόγκ η RBR, με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης για να απολαύσουν το θέαμα (φωτο). Η πάμπλουτη οικογένεια Yoovidhya έχει και τη μοναδική αντιπροσωπεία της Ferrari στη Ταϋλάνδη.

Βέβαια υπάρχει και το ερώτημα: που θα χωρέσει κι αυτός ο αγώνας; Με δεδομένη την είσοδο στο καλεντάρι του Σότσι (Ρωσία) και του Νιού Τζέρσεϊ (ΗΠΑ) από το 2014, θα πρέπει ο Έκλεστον είτε να αυξήσει τον αριθμό των Grand Prix πάνω από τα 20, πράγμα δύσκολο, ή να θέσει κάποιους αγώνες εκτός προγράμματος.
[nggallery id=1280]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement