F2: Το Halo τους έσωσε! (+video)
ΑΓΩΝΕΣ
Ατύχημα το οποίο θα μπορούσε να έχει πολύ άσχημες συνέπειες συνέβη χθες κατά τον αγώνα της F2 στο Red Bull Ring. Ευτυχώς οι οδηγοί είχαν Άγιο. Ή καλύτερα είχαν Halo!
Το σύστημα προστασίας των κεφαλιών οδηγών που μπήκε σε όλα τα πρωταθλήματα μονοθέσιων της FIA από το 2018 αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά σωτήριο.
WHAT CAR
Κατά τον αγώνα της F2 στα πλαίσια του αυστριακού GP οι Μεγκατουνίφ και Μπράουνινγκ μάχονταν μεταξύ τους στην στροφή 3. Αλλά ο πρώτος καθυστέρησε πολύ το φρενάρισμά του με αποτέλεσμα τα μονοθέσια να ακουμπήσουν.
Η ασυνήθιστη γωνία επαφής αναποδογύρισε το μονοθέσιο του Μεγκατουνίφ του οποίου το Halo είχε επαφή κάθετα με το Halo του Μπράουνινγκ. Περιττό να αναφέρουμε τις τρομακτικές συνέπειες που θα είχαμε ενδεχομένως εάν δεν υπήρχαν τα συστήματα αυτά στα δύο μονοθέσια.
Ευτυχώς οι οδηγοί βγήκαν ανέπαφοι από τα αυτοκίνητά τους. Ο αγώνας διακόπηκε αλλά και μετά την επανέναρξη ήταν επεισοδιακός. Πολλές μάχες και επαφές σημάδεψαν τον αγώνα Sprint με τελικό νικητή τον Γιόζεπ Μαρία Μάρτι.