Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Webber υπεραμύνεται το Halo

Ελλάδα 23:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Webber υπεραμύνεται το Halo

FORMULA 1

O Webber υπεραμύνεται το Halo

FORMULA 1

Ανέκαθεν ο Mark Webber ήταν από τους οδηγούς που είχαν ενεργό ρόλο στις προσπάθειες επίτευξης της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στις πίστες της Formula 1. Το ίδιο κάνει και τώρα, που αγωνίζεται στο WEC.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο οδηγός της Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, που φέτος θα έχει και ρόλο σχολιαστή στην τηλεοπτική κάλυψη του Channel 4 στη Μεγάλη Βρετανία, μίλησε για το περίφημο Halo, την προστατευτική λύση που δοκίμασαν στο τεστ εξέλιξης της Βαρκελώνης οι οδηγοί της Ferrari.

«Οι απόψεις διίστανται και αυτό δεν με ξαφνιάζει. Όμως έχουν προηγηθεί μερικά πολύ άσχημα δυστυχήματα. Κάποιες τραγικές ιστορίες. Δεν πρέπει να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, πρέπει να μαθαίνουμε από κάθε τέτοιο αρνητικό σενάριο. Θα προστάτευε τον Felipe Massa στο ατύχημα που είχε το 2009; Ίσως. Είναι αυτή η λύση το πρώτο βήμα προς τα κλειστά κόκπιτ; Ενδεχομένως. Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Όμως κουβάλησα το φέρετρο του Justin Wilson, δεν θέλω να συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Από την άλλη, το να χρησιμοποιείς το Halo ανεβαίνοντας στην Eau Rouge…  θα είναι δύσκολο, η ορατότητα είναι δύσκολη σε κάποιες στροφές ακόμα και στα κλειστά κόκπιτ των sportscars», είπε ο Webber στο Motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

webber-porsche640

Το πόσο διχασμένες είναι οι απόψεις, φαίνεται από τα λεγόμενα των πρώην συναδέλφων του στην F1. Από τη μία ο Sebastian Vettel τάχθηκε υπέρ κάθε λύσης που αφορά στην ασφάλεια, από την άλλη οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg έχουν δηλώσει ξεκάθαρα την αντίθεσή τους.