Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η ώρα του παγκόσμιου τελικού του F1 In Schools!

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ώρα του παγκόσμιου τελικού του F1 In Schools!

ΑΓΩΝΕΣ

Η ώρα του παγκόσμιου τελικού του F1 In Schools!

ΑΓΩΝΕΣ

Με τη συμμετοχή 38 ομάδων μαθητών από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, θα διεξαχθούν από 8 έως 13 Νοεμβρίου, οι τελικοί αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «F1 in Schools 2013»!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτοί θα διεξαχθούν στο  Ώστιν του Τέξας, λίγες ημέρες πριν πατήσουν γκάζι εκεί οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμο, στο πλαίσιο του Grand Prix Formula 1 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Τη χώρα μας εκπροσωπούν φέτος δύο ομάδες:
– Η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών των Εθνικών Τελικών που διενεργήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, «Speed Deamons», από τα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στη Παλλήνη
– Η δευτεραθλήτρια ομάδα «Ground Force Project» από τη σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου στο Περιστέρι που μας είχε εκπροσωπήσει με ιδιαίτερη επιτυχία στους περυσινούς τελικούς, στο Άμπου Ντάμπι.

Advertisement
Advertisement

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών «Ultrasonic Hawks» από τα εκπαιδευτήρια Pascal English School στη Λευκωσία και η δευτεραθλήτρια «Six & Plus» από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα.

Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας χωρών, όπως οι Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστραλίας, Κύπρος.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος υλοποίησης του διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης: «…σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.
[nggallery id=3057]
Παράλληλα με τις προσπάθειες των ομάδων μας στους παγκόσμιους τελικούς του Ώστιν, έχει ήδη ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον επόμενο διαγωνισμό «F1 in Schools Ελλάδος», Σχολικής Περιόδου 2013 – 2014. Παρουσιάζεται μάλιστα τάση αύξησης των συμμετοχών, παρότι στον φετινό διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει 58 ομάδες από σχολεία όλης της χώρας!

Advertisement

Το NewsAuto στηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών, ως χορηγός επικοινωνίας αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας.