Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έξι ιστορικά Opel στο Bodensee Klassik

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξι ιστορικά Opel στο Bodensee Klassik

ΑΓΩΝΕΣ

Έξι ιστορικά Opel στο Bodensee Klassik

ΑΓΩΝΕΣ

Η Opel στέλνει έξι μοντέλα του ιστορικού στόλου της στο έκτο Bodensee Klassik. Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων που θα περάσει από Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία (4 – 6 Μαΐου) θα ξεκινήσει από Bregenz και θα συνεχίσει βόρεια προς Memmingen και νότια στο Brand.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το σκέλος κάθε ημέρας θα ολοκληρώνεται στην αίθουσα φεστιβάλ του Bregenz, όπου οι οπαδοί θα μπορούν να απολαμβάνουν από κοντά κάποιους πραγματικούς θησαυρούς σε τροχούς. Φέτος, η Opel δίνει δυναμικά το παρών με έξι συμμετοχές.

Το Νο 11 είναι ένα Opel Diplomat με μακρύ μεταξόνιο. Χρησιμοποιήθηκε σαν μία από τις προεδρικές λιμουζίνες όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Gerald Ford επισκέφθηκε τη Γερμανία το 1976. Το Kapitan V8 είναι το πιο περιζήτητο μοντέλο της A series. Αυτός ο κινητήρας κανονικά προοριζόταν μόνο για τα Admiral και Diplomat. Το Νο 13 είναι το 2/εκατομμυριοστό όχημα που κατασκεύασε η Opel– ένα μπρονζέ /χρυσαφί Kapitän A από τον Κλασικό στόλο της Opel. Το Νο 14 είναι το ταχύτερο Opel Omega για χρήση στο δρόμο – ένα σπορ sedan 377 hp κατασκευής Lotus.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, το Νο 16, ένα Commodore GS/E 190 hp με εμφάνιση του 1972 coupe βελτιωμένο από την Irmscher και στο οποίο οι Walter Röhrl και Jochen Berger γιόρτασαν μία νίκη κατηγορίας στο Ράλι Monte Carlo. Όλα τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν δημιουργούν ένα συνδετικό κρίκο με την πιο πρόσφατη ναυαρχίδα της Opel το νέο Insignia Grand Sport.