Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ερευνάται ο θάνατος του Ward, δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον Stewart

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερευνάται ο θάνατος του Ward, δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον Stewart

ΑΓΩΝΕΣ

Ερευνάται ο θάνατος του Ward, δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον Stewart

ΑΓΩΝΕΣ

Το δυστύχημα στον αγώνα “sprint cars” όπου ο πολυπρωταθλητής NASCAR Tony Stewart παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό οδηγό Kevin Ward Jr απασχολεί ακόμα αρχές και κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά από σύγκρουση των δύο εντός πίστας, ο 20χρονος τέθηκε εκτός αγώνα και θεωρώντας υπεύθυνο των έμπειρο συναθλητή του, κινήθηκε εντελώς αψυχολόγητα. Βρέθηκε στην μέση της πίστας, περιμένοντας να περάσει ξανά ο Stewart ώστε να τον προπηλακίσει. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτή η εν θερμώ κίνησή του, θα του στερούσε τη ζωή.

Advertisement
Advertisement

Ο τρεις φορές πρωταθλητής NASCAR δεν κατάφερε να τον αποφύγει, τον χτύπησε με τον πίσω δεξί τροχό και αφού τον έσυρε για μερικά μέτρα, το σώμα του Ward ακινητοποιήθηκε στην άκρη της πίστας. Παρότι φορούσε ακόμα το κράνος του, η ιατροδικαστική εξέταση καθόρισε ως αιτία θανάτου αμβλύ τραύμα στο κεφάλι.

Όπως αναφέραμε και στο αρχικό άρθρο σχετικά με αυτό το δυστύχημα (διαβάστε περισσότερα εδώ), οι αρχές δεν άσκησαν δίωξη κατά του Stewart και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να το κάνουν. Οι έρευνες σχετικά με τις συνθήκες του τραγικού αυτού γεγονότος παραμένουν σε εξέλιξη αλλά δεν έχει υπάρξει κάποιο ενοχοποιητικό για τον διάσημο οδηγό στοιχείο.

Οι ερευνητές έχουν στα χέρια τους και ερασιτεχνικό βίντεο και από άλλη λήψη και όπως αναφέρεται, επικεντρώνονται στο κατά πόσο ο ομολογουμένως κακός φωτισμός στην πίστα Canandaigua επηρέασε τη δυνατότητα να αποφευχθεί το δυστύχημα. Όπως άλλωστε και το γεγονός πως ο άτυχος οδηγός φορούσε μαύρη αγωνιστική στολή και κράνος.

Advertisement

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και ίσως παραμείνει για μήνες καθώς ακόμα συλλέγουμε και εξετάζουμε στοιχεία. Μας ρωτάτε συνέχεια για το αν έχει ή αν πρόκειται να ασκηθεί δίωξη. Δεν έχει ασκηθεί δίωξη σε κανέναν, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως υπήρξε εγκληματική πράξη“, ανέφερε ο Σερίφης της Κομητείας του Οντάριο, Phillip Provero.

Advertisement

Ενδιαφέρον έχουν τα λόγια ενός φίλου και συναθλητή του Ward Jr, του Tyler Graves, που παρακολουθούσε το περασμένο Σάββατο τον αγώνα. Σύμφωνα με τον Αμερικανό, ο Stewart επιτάχυνε λίγο πριν χτυπήσει τον φίλο του…

Ξέρω πως ο Tony τον είχε δει. Ξέρω τι οπτικό πεδίο έχεις οδηγώντας αυτά τα οχήματα. Όταν βρέθηκε δίπλα του, ο Tony πάτησε το γκάζι. Όμως όταν πατάς το γκάζι σε ένα sprint car, αυτό πλαγιολισθαίνει. Αυτό συνέβη, το πίσω δεξί ελαστικό χτύπησε τον Kevin και τον παρέσυρε. Προφανώς δεν πιστεύω πως ήθελε να τον σκοτώσει. Ο Kevin ήταν τσαντισμένος και το έδειξε. Ο Tony προσπαθούσε να του δείξει κι αυτός με τη σειρά του πως ήταν επίσης τσαντισμένος. Όμως το παράκανε“, είπε ο Graves στο Sporting News.

Advertisement

Εδώ υπάρχει ένα στοιχείο που εξετάζεται ενδελεχώς από τις αρχές. Το ηχητικό ντοκουμέντο από την ώρα του ατυχήματος, υποδηλώνει πως ο Stewart πατάει το γκάζι προσεγγίζοντας τον 20χρονο. Πράγμα που ενισχύει τη θεωρία πως ήθελε απλά να… τρομάξει τον Ward αλλά έχασε τον έλεγχο με τις γνωστές, ολέθριες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη λύπη μου για το δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο Kevin Ward Jr. Είναι μία πολύ συναισθηματική στιγμή για όλους όσοι εμπλακήκαμε στο συμβάν. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια, τους φίλους και όσους επηρεάζονται από αυτή την τραγωδία“, ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση ο Stewart.

Ο φημισμένος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού οδηγός, έδωσε κατάθεση λίγες ώρες μετά το συμβάν και όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, ήταν άκρως συνεργάσιμος. Παρότι την επομένη του δυστυχήματος είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις στο NASCAR, δεν συμμετείχε στον αγώνα του Ουότκινς Γκλεν. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα τρέξει αυτή την Κυριακή, στο Μίσιγκαν.

Όσο για τον άτυχο Ward Jr από το Πορτ Λέιντεν της Νέας Υόρκης, που ξεκίνησε να κάνει καρτ σε ηλικία 4 ετών και ήταν στην 5η του σεζόν στο Empire Super Sprints Series, η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη 14 Αυγούστου.

Συγκλονιστικές είναι οι δηλώσεις του Kevin Ward Sr, πατέρα του θύματος, στην εφημερίδα Syracuse Post-Standard: “Ο Tony Stewart ήταν με διαφορά ο καλύτερος οδηγός στην πίστα εκείνο το βράδυ. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο άνοιξε τόσο πολύ την τροχιά του, στέλνοντας εκτός πίστας το γιο μου. Όσο για τη συνέχεια, απ’ ότι φαίνεται ο Stewart ήταν ο μοναδικός οδηγός που δεν τον είδε στην πίστα! Είναι το μοναδικό άτομο που ξέρει ακριβώς τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. Θα πει και σε εμάς τι ακριβώς έκανε“;

Ο πατέρας του άτυχου οδηγού δεν είδε τη σύγκρουση καθώς εκείνη τη στιγμή έτρεχε περιμετρικά της αγωνιστικής διαδρομής για να φτάσει στο σημείο του ατυχήματος. Βίωσε όμως την 45λεπτη, συγκλονιστική προσπάθεια του ιατρικού επιτελείου να τον κρατήσει στη ζωή. Όμως ο γιος του ήταν νεκρός πριν φτάσει στο νοσοκομείο.