Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

Έρχεται υβριδική τεχνολογία και στο DTM

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται υβριδική τεχνολογία και στο DTM

DTM

Έρχεται υβριδική τεχνολογία και στο DTM

DTM

Με την τάση της αυτοκίνηση να κινείται ολοένα και περισσότερο προς τις υβριδικές και πράσινες τεχνολογίες, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού δεν θα μπορούσε να συνεχίσει εσαεί… αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Η διαρκής ανάπτυξη της Formula E, οι υβριδικές τεχνολογίες της F1 και των αγώνων αντοχής, ακόμα και η χρήση νέων τεχνολογιών τα επόμενα χρόνια στο WRC, καταδεικνύουν πως αυτή η αλλαγή είναι μονόδρομος και για το DTM.

Θυμίζουμε πως το δημοφιλές σπορ, ήδη πραγματοποίησε μία μεγάλη αλλαγή φέτος, εισάγοντας για πρώτη φορά υπέρ-τροφοδοτούμενους κινητήρες, πράγμα που ήθελαν οι BMW και Audi αλλά και που δημιουργεί περισσότερους συσχετισμούς με το «αδερφό» πλέον πρωτάθλημα SUPER GT.

Πότε θα δούμε λοιπόν υβριδικά; Την απάντηση έδωσε το αφεντικό της ITR που διοργανώνει τους αγώνες του DTM, γνώριμός μας και από τα χρόνια του στη Formula 1, o Gerhard Berger.

Advertisement
Advertisement

«Θα έχουμε σύντομα υβριδική τεχνολογία και στο DTM. Δεν θέλουμε να πάμε σε ηλεκτρικά αλλά σε κάποιου είδους υβριδική τεχνολογία. Δεν πιστεύω πως αυτό θα επηρεάσει αρνητικά το θέαμα. Αλλά είναι κάτι απαραίτητα καθώς τα υβριδικά συστήματα γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένα στα οχήματα πόλης. Όμως θα προχωρήσουμε σε αυτή την αλλαγή, με τέτοιο τρόπο που εκτός από το θέαμα, δεν θα επηρεάσει αρνητικά και τα κόστη. Συζητάμε για το 2021, το 2022, κάτι τέτοιο…», είπε ο Αυστριακός.