Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools 2018

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools 2018

ΑΓΩΝΕΣ

Επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools 2018

ΑΓΩΝΕΣ

Οι 14οι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools διενεργήθηκαν 9 με 12 Σεπτεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη, με την συμμετοχή 51 ομάδων από 23 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ελληνική ομάδα Alacrity Project, αποτελούμενη από μαθητές από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι το NewsAuto, κέρδισε την 4η θέση της τελικής κατάταξης. Ενώ, η ελληνική ομάδα Nemesis, αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Πάτρας και το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, κέρδισε την 9η θέση.

Επίσης, η ομάδα διεθνούς συνεργασίας Arion, αποτελούμενη από μαθητές από την Ελλάδα (Ελληνογερμανική Αγωγή) και Κύπρο (Αγγλική Σχολή Λευκωσίας), κέρδισε το βραβείο “Best International Collaboration Team Award” και την 16η θέση της τελικής κατάταξης των αγώνων. Ενώ, η Κυπριακή ομάδα Slipstream βρέθηκε στην 11η θέση.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, η ελληνική ομάδα Zeus, αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Εκάλης και την Εκπαιδευτική Αναγέννηση, ήταν στην 24η θέση της τελικής κατάταξης των αγώνων.

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας.

F1iS WF2018 No2-640

Advertisement

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ήταν Δωρητής των ελληνικών ομάδων που ταξίδεψαν στην Σιγκαπούρη, καλύπτοντας μέρος των εξόδων συμμετοχής τους στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες. Το ΙΣΝ υποστήριξε και την συμμετοχή 25 δημοσίων σχολείων στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools, σχολικής περιόδου 2017 – 2018. Η δωρεά του ΙΣΝ συνέβαλε στο να επιτευχθεί α) η συμμετοχή περισσοτέρων μαθητών από Δημόσια Σχολεία, β) η εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM και γ) για πρώτη φορά μαθητές από δύο Δημόσια Σχολεία της χώρας μας (2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης, Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου) να βρεθούν στις δέκα καλύτερες ομάδες του Κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα F1 in Schools μπορείτε να βρείτε: http://www.f1inschools.gr/ και https://www.facebook.com/f1inschoolsgreece/

Advertisement