Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επιστρέφει στο Pikes Peak με μυστικό project η VW (vid)

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει στο Pikes Peak με μυστικό project η VW (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Επιστρέφει στο Pikes Peak με μυστικό project η VW (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Volkswagen Motorsport να λάμπει φέτος διά της απουσίας της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ωστόσο φαίνεται πως δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια! Κι αυτό διότι ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό ενόψει της φετινής έκδοσης της θρυλικής ανάβασης του Pikes Peak!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα δύο teaser εικόνες ενός σπορ οχήματος που όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων, χωρίς όμως να αποκαλύψει κάτι για αυτό. Κι ενώ οι πιθανές ερμηνείες θα μπορούσαν να είναι πολλές, ουσιαστικά έβαλε τις σκέψεις όλων μας σε… μονοπάτι δημοσιεύοντας ένα video που επιδεικνύει τις προθέσεις της!

Αυτό αφορά στην προσπάθεια που έκανε το μακρινό 1987 να «κατακτήσει» την επική αυτή ανάβαση στα 14000 πόδια στα Rocky Mountains του Κολοράντο. Τότε είχε χρησιμοποιήσει ένα πρωτότυπο Golf που είχε δύο (!) κινητήρες χωρητικότητας 1.8 lt. Ήταν γρήγορο αλλά του έλλειπε η αξιοπιστία.

Advertisement
Advertisement

Τριάντα χρόνια μετά, η Volkswagen δημιούργησε ένα video το οποίο μοιράστηκε στα social media με hashtag #UnfinishedBusiness, #ChallengeReloaded και #1score2settle. Αυτές λοιπόν οι «ανοιχτές υποθέσεις» αφορούσαν την «πρόκληση που ανέλαβε ξανά» ώστε να πετύχει το στόχο της.

VW-Teaser-pikespeak18-a640tall

Πότε; Στις 24 Ιουνίου, ημερομηνία διεξαγωγής του Pikes Peak Hill Climb – του δεύτερου μακροβιότερου ετήσιου αγωνιστικού θεσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μετά τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Advertisement

Δείτε λοιπόν τι συνέβη το 1987 και ετοιμαστείτε για την «επίθεση» του 2017!

Advertisement

Δείτε μία διαφορετική ανάβαση στο Pikes Peak, με το εντυπωσιακό Climbkhana του δαιμόνιου Ken Block, πατώντας εδώ.