Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επιστρέφει στο DTM o Wehrlein

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστρέφει στο DTM o Wehrlein

ΑΓΩΝΕΣ

Επιστρέφει στο DTM o Wehrlein

ΑΓΩΝΕΣ

Η αδυναμία να βρει θέση επίσημου οδηγού στον μαγικό κόσμο της Formula 1 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, ανάγκασε τον Pascal Wehrlein να επιστρέψει στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O 23χρονος πέρασε τρεις σεζόν την περίοδο 2013-2015 στο DTM, συμμετείχε σε 38 αγώνες και κέρδισε 3 από αυτούς και ανέβηκε άλλες έξι φορές στο βάθρο. Πανηγύρισε τον τίτλο του 2015, γράφοντας έτσι ιστορία αφού έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του θεσμού που κάθισε στο θρόνο (στα 20)!

Ακολούθησαν δύο σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η πρώτη στη Manor Racing και η δεύτερη στη Sauber. Παρότι ήταν οι πιο αδύναμες ομάδες στο grid του 2016 και του 2017 αντίστοιχα, ο Γερμανός κατάφερε να βαθμολογηθεί στο αυστριακό Grand Prix πρόπερσι και σε Ισπανία και Αζερμπαϊτζάν.

Advertisement
Advertisement

Παρότι επικράτησε κατά κράτος των teammates του, οι… πολιτικές ισορροπίες τον έθεσαν εκτός χορού. Η Sauber απέκτησε πιο στενούς δεσμούς με τη Ferrari άρα έδωσε ένα κόκπιτ στον ταλαντούχο Charles Leclerc ενώ ο Marcus Ericsson έφερε αρκετά χρήματα χορηγίας. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο Wehrlein να βρεθεί εκτός κούρσας στην ελβετική ομάδα ενώ παρόμοια ήταν η ιστορία και στη Williams.

Έτσι επιστρέφει στο DTM, για να τρέξει με τη Mercedes-AMG C 63 DTM στην τελευταία σεζόν εμπλοκής της εταιρείας με το αστέρι στο θεσμό. Υπενθυμίζουμε πως αποτελεί «προστατευόμενο» της γερμανικής εταιρείας.