Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επιστρέφει στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης ο Alonso

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστρέφει στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης ο Alonso

FORMULA 1

Επιστρέφει στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης ο Alonso

FORMULA 1

Μπορεί τελικά ο Fernando Alonso να μην ακολουθήσει πρόγραμμα πλήρους εμπλοκής στο πρωτάθλημα IndyCar το 2019, ωστόσο θα επαναλάβει το εγχείρημα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Ισπανός που στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, θα δοκιμαστεί εκ νέου στο Indy500 στοχεύοντας στο «Triple Crown». Δηλαδή το επίτευγμα που έχει σημειώσει μόνο ο Graham Hill και αφορά στη νίκη στο Grand Prix του Μονακό για την F1, τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Τον πρώτο τον έχει κερδίσει δις, τον δεύτερο τον κατέκτησε φέτος, όσο για τον τρίτο… η πρώτη του προσπάθεια ήταν εντυπωσιακή αλλά ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω σπασμένου κινητήρα της Honda. Και τώρα, θα κυνηγήσει το στόχο του ξανά, έχοντας μάλιστα αυξημένη υποστήριξη από τη McLaren.

Advertisement
Advertisement

Η συμμετοχή θα είναι ως ‘McLaren Racing’ αν και αναμένεται και πάλι, η Andretti Autosport να αποτελέσει αρωγό στο εγχείρημα.

alonso-1st-free-practice-face-a640

«Έχω καταστήσει σαφές εδώ και καιρό πως θέλω να πετύχω το Triple Crown. Η εμπειρία μου στην Ινδιανάπολη το 2017 ήταν απίστευτη και ήξερα καλά πως θα επέστρεφα με την πρώτη ευκαιρία. Και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που θα επιστρέψω με τη McLaren. Αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή και χαίρομαι που συμφώνησαν να τρέξουμε μαζί. Είναι ένας δύσκολος αγώνας και θα αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους οδηγούς του IndyCar, θα είναι λοιπόν μία τεράστια πρόκληση», είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Advertisement

alonso-1st-free-practice-preps-b640

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι στις 25 Νοεμβρίου, θα είναι εκτός απροόπτου το τελευταίο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement