Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Στον 24ωρο αγώνα του Μαν με την Toyota o Alonso

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στον 24ωρο αγώνα του Μαν με την Toyota o Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Στον 24ωρο αγώνα του Μαν με την Toyota o Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Η φημολογία επαληθεύτηκε και μετά τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης και τον 24ωρο αγώνα της Ντεϊτόνα, ο Fernando Alonso θα κάνει φέτος ντεμπούτο και στον θρυλικό αγώνα του Μαν, συμμετέχοντας μάλιστα σε όλους τους αγώνες της νέας σεζόν με την Toyota!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το ντεμπούτο του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 έρχεται μερικούς μήνες μετά τις δοκιμές που είχε κάνει με το πρωτότυπο TS050 Hybrid στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν. Έτσι αποδεικνύεται πως έχει βάλει για τα καλά πλώρη για το triple crown, που περιλαμβάνει την κατάκτηση του Μαν, του Indy500 και του F1 Grand Prix του Μονακό στο οποίο ο Ισπανός έχει κερδίσει δις.

Η παραπάνω είδηση ήρθε μαζί με την επισημοποίηση των συνθέσεων της ιαπωνικής ομάδας για τη super season του WEC για το 2018-2019. Θα λάβει μέρος και στους οκτώ αγώνες στο καλεντάρι, κατεβάζοντας δύο πρωτότυπα σε κάθε αγώνα.

Advertisement
Advertisement

«Όπλο» των σαμουράι θα παραμείνει το TS050 Hybrid των 1000 ίππων, που κέρδισε πέντε από τους εννέα αγώνες του 2017. Το #7 θα μοιράζονται ξανά οι Mike Conway, Kamui Kobayashi και José María López ενώ το #8 οι Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima και ο Alonso.

Μάλιστα ο Alonso αναμένεται να τρέξει και σε όλους τους αγώνες αυτής της διετίας, με το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην κατηγορία LMP1 να είναι τον προσεχή Μάιο στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο. Αρωγό σε αυτό αποτέλεσε φυσικά και το γεγονός πως κανένας εξ αυτών δεν συμπίπτει με Grand Prix της Formula 1.

Advertisement

Ο «άτυχος» που έχασε τη θέση του από τον Alonso είναι ο Anthony Davidson, που θα περιοριστεί σε ρόλο εφεδρικού οδηγού και δοκιμαστή. Όσο για τον Alex Wurz, θα διατηρήσει το ρόλο του ειδικού συμβούλου και πρεσβευτή της μάρκας.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα λάβω για πρώτη φορά μέρος στον 24ωρο αγώνα του Μαν. Είναι ένας αγώνας τον οποίο παρακολουθώ στενά εδώ και πολύ καιρό και ήταν πάντα φιλοδοξία μου να λάβω μέρος σε αυτόν. Οι αγώνες αντοχής αποτελούν εντελώς διαφορετικό πεδίο από τους αγώνες μονοθεσίων και θα είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ και να μάθω πολλά από τους Sebastien και Kazuki, που είναι αμφότεροι πολύ έμπειροι σε αυτό το είδος αγώνων. Είμαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση και δεν μπορώ να περιμένω για αυτή», είπε ο 36χρονος.

.

.

Advertisement