Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έγραψε ιστορία ο Περιστεράς!

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έγραψε ιστορία ο Περιστεράς!

NEWSMOTO

Έγραψε ιστορία ο Περιστεράς!

NEWSMOTO

Σε ηλικία 13 ετών και 349 ημερών, ο Γιάννης Περιστεράς έγινε ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης που παίρνει τη νίκη στην ιστορία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στους 2 τροχούς!

Advertisement
Advertisement

Ο #John41 συμμετείχε για πρώτη φορά στο ΠΠΤ, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν που έλαβε χώρα στην Τρίπολη, με παρουσία σε δύο κατηγορίες, την κατηγορία νέων οδηγών και την Supersport 300 (SSP300), με Yamaha R3.

Στην πρώτη, ο μικρότερος σε ηλικία από τους συμμετέχοντες ξεκίνησε δυναμικά και δημιούργησε διαφορά ασφαλείας, για να τερματίσει πρώτος με τελική διαφορά της τάξης των 9.7 δευτερολέπτων από τον περσινό Πρωταθλητή της κατηγορίας Χρήστο Παπανικολάου! Και μάλιστα, σε μια πίστα στην οποία δεν είχε οδηγήσει ποτέ στο παρελθόν.

Στην κατηγορία SSP300 έδωσε σκληρή μάχη με τον Γιώργο Γερακιανάκη από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, χάνοντας τελικά στο… νήμα – για μόλις 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά, την ώρα που ο ταλαντούχος αναβάτης θα έχει και φέτος πρόγραμμα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, όπου θα λάβει μέρος ως έκτακτη συμμετοχή σε 4 αγώνες.

«Η Τρίπολη είναι μια πίστα που την ήξερα καλά, αφού εδώ έβλεπα όταν ήμουν πολύ μικρός τον πατέρα μου να αγωνίζεται. Πρώτη φορά οδήγησα την πίστα την Παρασκευή και το Σάββατο παρά τη βροχή ένιωσα ότι την μάθαινα γρήγορα. Στο ξεκίνημα του αγώνα η μοτοσυκλέτα μου δούλεψε άψογα, αισθάνθηκα πραγματικά άνετα και οδήγησα όσο καλύτερα μπορούσα. Δεν περίμενα ότι θα είχα τόσο μεγάλη διαφορά από τον Χρήστο Παπανικολάου και όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού χάρηκα πάρα πολύ. Στη 2η κατηγορία που συμμετέχω ο αγώνας είναι πολύ μεγάλος σε διάρκεια, αλλά κατάφερα να δώσω τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Γερακιανάκη που πήρε τη νίκη. Θα είμαι πιο έτοιμος στις Σέρρες», είπε ο Γιάννης Περιστεράς.

Advertisement

Όσο για τον πατέρα του και υπεύθυνο της ομάδας, Νίκο Περιστερά, δεν μπορούσε να κρύβει την ικανοποίησή του: «Ο Γιάννης έκανε ένα τέλειο αγώνα και έδειξε ότι η σκληρή προετοιμασία που είχε αρχίσει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, αποδίδει. Ο Λάμπρος Τσώκος που ετοιμάζει την μοτοσυκλέτα και ο Σάκης Συνιώρης που είναι ο κόουτς, δούλεψαν πολύ το προηγούμενο διάστημα για να έρθει το αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο την καλή εμφάνιση στο CIV και την πρόκριση στο Red Bull Rookies Cup του 2020».

Advertisement