Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

DTM: Ο da Costa πήρε την παρθενική του νίκη με BMW!

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DTM: Ο da Costa πήρε την παρθενική του νίκη με BMW!

DTM

DTM: Ο da Costa πήρε την παρθενική του νίκη με BMW!

DTM

Ο António Félix da Costa κέρδισε στο δεύτερο αγώνα του Ζ’αντφουρτ, ήταν ένα Σαββατοκύριακο θριάμβου για τις BMW.

Advertisement
Advertisement

Του Τάκη Πουρναράκη

Οι M4 κατέλαβαν τις επτά πρώτες θέσεις στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου όπου κέρδισε ο Marco Wittmann και χτες τις 5 πρώτες θέσεις. Ο da Costa πήρε την Κυριακή το πρωί την πρώτη του pole position στο DTM και κατάφερε λίγες ώρες μετά να την μετατρέψει στην παρθενική του νίκη στο θεσμό.  Ο 23χρονος Πορτογάλος που είναι μέλος της Red Bull Junior team είδε τον Kvyat να του “τρώει” τη  θέση στην Toro Rosso αλλά τελικά βρήκε διέξοδο στο DTM και τη Formula E.

Advertisement
Advertisement

Ο da Costa αγωνίζεται για 2η χρονιά στο DTM και προχτές στον πρώτο αγώνα του Ζάντφουρτ κατάφερε ν’ ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο. Χτες πήρε την παρθενική του νίκη και ήταν χαρούμενος: “Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Είχαμε καλή στρατηγική αυτό ήταν κομβικό καθώς οι άλλοι οδηγοί με BMW πίεζαν πολύ. Προσπάθησα να φτιάξω μια διαφορά ασφαλείας και να διατηρώ μια απόσταση ειδικά στα φρένα για την πρώτη στροφή όπου μπορείς να προσπεράσεις εύκολα. Τα κατάφερα και πήρα την 1η μου νίκη, αυτό είναι σπουδαίο“. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Γερμανικού πρωταθλήματος Τουρισμού που κερδίζει ένας Πορτογάλος.

13 7d
Για τη BMW ο διπλός αγώνας του Ζάντφουρτ ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος καθώς το Σάββατο επτά Μ4 βρέθηκαν στις επτά πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης και την Κυριακή πέντε Μ4 βρέθηκαν στις πέντε πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης.
Για την 6η θέση χτες έδωσαν μάχη ο Pascal Wehrlein με Mercedes και ο Mattias Ekström  με Audi. Ο Ekström είχε εκκινήσει 16ος ανέβηκε 7ος αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον Wehrlein που είχε προβλήματα στο σύστημα διεύθυνσης μετά από επαφή με το Molina.
Συνολικά τα αποτελέσματα του χθεσινού αγώνα και η βαθμολογία μετά από 8 αγώνες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Θέση Οδηγός Κατασκευαστής Χρόνος
1 Antonio Felix da Costa BMW 1:02:07.601
2 Augusto Farfus BMW +00.473
3 Bruno Spengler BMW +01.091
4 Timo Glock BMW +01.710
5 Marco Wittmann BMW +04.975
6 Pascal Wehrlein Mercedes-Benz +10.954
7 Mattias Ekström Audi +11.275
8 Christian Vietoris Mercedes-Benz +11.567
9 Adrien Tambay Audi +11.910
10 Gary Paffett Mercedes-Benz +12.247

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Green με 81 βαθμούς και ακολουθούν οι Ekstrom και Wehrlein με 76 βαθμούς. Στους κατασκευαστές η Audi έχει 297 βαθμούς, η Mercedes ακολουθεί με 249 ενώ η BMW μετά το θρίαμβο στο ΄Ζάντφουρτ πλησίασε στους 237 βαθμούς.

Advertisement

13 7d1

Επόμενος διπλός αγώνας για το DTM το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου 1-2/8 στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

Advertisement