ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές Skoda ενόψει Ακρόπολις

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές Skoda ενόψει Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές Skoda ενόψει Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Μερικά 24ωρα απομένουν για τη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις 2014 και ήδη τα πληρώματα που θα τρέξουν στη χώρα μας, εγκλιματίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όπως για παράδειγμα η εργοστασιακή ομάδα της Skoda που πραγματοποιεί διήμερο τεστ σε δρόμους της Πελοποννήσου, ενόψει του αγώνα του Σαββατοκύριακου που υπενθυμίζουμε πως προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, το ERC.

Η πρώτη ημέρα ήταν σε ασφάλτινες επιφάνειες ενώ σήμερα τεστάρονται οι αντοχές του Fabia S2000 στο χώμα. Πίσω από το τιμόνι βρίσκονται οι Esapekka Lappi και Sepp Wiegand.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός εργοστασιακός οδηγός της Skoda Motorsport, Esapekka Lapi, έρχεται με φόρα αφού κατέκτησε τη νίκη στον προηγούμενο γύρο του  ERC, στη Λετονία. Στη χώρα μας, αγωνίζεται για πρώτη φορά.

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την Ελλάδα είναι πολύ καλές, αφού ο καιρός είναι εξαιρετικός και έχετε πολύ όμορφα μέρη! Από εκεί και πέρα, ακόμα δεν έχουμε κάνει τις αναγνωρίσεις του αγώνα και δεν έχω άποψη για τις ειδικές. Έχω μόνο δει κάποια βίντεο από τον περσινό αγώνα, ενώ αυτό που ξέρω για τις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, είναι ότι έχουν υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα. Σίγουρα, το γεγονός ότι ο αγώνας είναι μικτός αποτελεί μία πρόκληση για όλους. Για μένα προσωπικά είναι κάτι τελείως καινούργιο. Ίσως ο Sepp (Wiegand) που έχει λάβει μέρος στο Ράλι Καταλονίας, να έχει πιο εύκολο έργο. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως! Απλά, πιστεύω ότι θα πρέπει το βράδυ να σβήσεις ό,τι έχει μείνει στο μυαλό σου και να ξεκινήσεις από την αρχή την επόμενη ημέρα στο χώμα, αλλάζοντας τελείως οδηγικό στυλ. Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ακρόπολις δεν είναι ο αγώνας που μπορεί να οδηγήσεις συνέχεια στο όριο, αφού πρέπει να προφυλάξεις το αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα, ο δικός μου στόχος είναι να συγκεντρώσω όσο περισσότερους βαθμούς μπορώ. Ένα αποτέλεσμα μέσα στην πρώτη τριάδα θα ήταν πολύ καλό», είπε ο Lappi

Advertisement

Το βάθρο αποτελεί το στόχο και του Wiegand, παρότι έχει καιρό να «πατήσει» άσφαλτο με αγωνιστικούς ρυθμούς: «Η αλήθεια είναι ότι η τελευταία φορά που οδήγησα στην άσφαλτο ήταν στο Ράλι Καταλονίας πριν από πέντε μήνες. Αρχικά, αυτό που θέλω είναι να αποκτήσω και πάλι την αίσθηση του αυτοκίνητου στην άσφαλτο. Στο χώμα, που μου αρέσει και προτιμώ, νομίζω ότι είμαι ταχύτερος. Αναμφίβολα, το γεγονός ότι ο αγώνας είναι μικτός αποτελεί πρόκληση για εμάς, αφού άσφαλτος και χώμα απαιτούν τελείως διαφορετική προσέγγισ. Σίγουρα, είναι ένας κλασικός αγώνας και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Στόχος μου είναι να τερματίσω στο βάθρο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ, ενώ έχω να οδηγήσω από το Ράλι της Λετονίας. Αρχικά πρέπει να βρω έναν καλό ρυθμό και εν συνεχεία θα δούμε τι θα γίνει».

Advertisement