Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δυστύχημα με θύτη πρωταθλητή του NASCAR (vid)

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δυστύχημα με θύτη πρωταθλητή του NASCAR (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Δυστύχημα με θύτη πρωταθλητή του NASCAR (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Tony Stewart πρωταγωνίστησε σε δυστύχημα στον αγώνα sprint car που έγινε στο Canandaigua Motorsports Park στις Η.Π.Α.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O τρεις φορές πρωταθλητής στο NASCAR Sprint Cup (2002, 2005, 2011) και μία στο Indy Racing League (IRL) το 1997, αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους σημαντικότερους οδηγούς αγώνων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενώ έχει και δική του, άκρως επιτυχημένη ομάδα.

Αρέσκεται όμως όποτε δεν τρέχει στις οβάλ πίστες της δημοφιλούς στις Ηνωμένες Πολιτείες θεσμού, να συμμετέχει σε άλλους αγώνες όπως αυτοί των sprint cars, που διεξάγονται σε μικρές οβάλ χωμάτινες πίστες, με αγωνιστικά οχήματα που φέρουν τεράστιες αεροτομές, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και κινούνται σε μεγάλο κομμάτι του γύρου με το πλάι.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το θεσμό είχε πέρυσι τον Αύγουστο ένα τρομακτικό ατύχημα όπου έσπασε το πόδι του. Δείτε το ατύχημα αυτό στο video που ακολουθεί…

Τώρα όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ πιο τραγικά. Ο 43χρονος είχε μία εντός πίστας αψιμαχία με τον μόλις 20χρονο Kevin Ward Jr. Θεωρώντας πως ο πολυδιαφημισμένος αντίπαλός του ευθυνόταν για την εγκατάλειψή του, ο νεαρός βγήκε από το αγωνιστικό του όχημα, βρέθηκε στη μέση της πίστας και περίμενε να περάσει ξανά ο Stewart για να του “τα ψάλλει” – τακτική συνήθης σε τέτοιου είδους αγώνες.

Advertisement

Τακτική όμως και άκρως επικίνδυνη αφού παρά τις κίτρινες σημαίες και ακολουθώντας ένα άλλο όχημα, ο Stewart δεν είδε έγκαιρα τον Ward Jr με αποτέλεσμα να τον παρασύρει. Το ιατρικό επιτελείο έσπευσε άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς ο Ward ήταν ήδη νεκρός. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Σερίφη της κομητείας του Οντάριο, ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο FF Thompson που απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Παράλληλα, οι αρχές τόνισαν πως ο Stewart συνεργάστηκε πλήρως κατά τη διάρκεια των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Advertisement

 

O Stewart είναι από τους πετυχημένους οδηγούς στις ΗΠΑ αλλά γνωστός για το επιθετικό του στιλ οδήγησης

 

Από την πλευρά της, η ομάδα του πολύ-πρωταθλητή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Ένα τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα σε αγώνα sprint car όπου συμμετείχε ο Tony Stewart. Ο Tony δεν τραυματίστηκε αλλά ένας συναθλητής του έχασε τη ζωή του. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του“.

Advertisement