Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Dennis: Μπορούσαμε να είχαμε κρατήσει τον Lewis

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dennis: Μπορούσαμε να είχαμε κρατήσει τον Lewis

ΑΓΩΝΕΣ

Dennis: Μπορούσαμε να είχαμε κρατήσει τον Lewis

ΑΓΩΝΕΣ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε το αφεντικό της McLaren, Ρον Ντένις. Ο Βρετανός τόνισε πως θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να κρατήσει στην ομάδα τον Λούις Χάμιλτον! «Θεωρώ πως είναι λάθος να λέμε πως ο Λούις άφησε την ομάδα. Στο τέλος της ημέρας, μπορεί να βρεθείς σε μία κατάσταση όπου ο χωρισμός είναι λογικός όταν οι συνθήκες δεν είναι σωστές. Στη ζωή δεν αποφασίζει ποτέ κάποιος αυθαίρετα. Πάντα οι αποφάσεις εξαρτώνται από συγκυρίες. Το ερώτημα λοιπόν είναι: θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει συνθήκες υπό τις οποίες να συνεχιζόταν η συνεργασία μας; Κατηγορηματικά θα απαντήσω πως ναι. Θα ήταν σωστό; Δεν το νομίζαμε. Η σωστή επαγγελματική αντιμετώπιση, είναι να στηρίζεις όποια απόφαση λαμβάνει ο συνεργάτης στο τέλος ενός συμβολαίου», είπε ο Ντένις στο Business Voice.

Advertisement
Advertisement

Δήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού εν μέρει επιβεβαιώνει τη φημολογία που υπήρχε σχετικά με το διαζύγιο με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008. Σύμφωνα με αυτή, η υπόθεση είχε φτάσει σε προσωπικές διαπραγματεύσεις του Ντένις με τον Χάμιλτον, που οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 1998 όταν ο Λούις ήταν μόλις 13 ετών και μετά από εντυπωσιακή αναρρίχηση στις μικρότερες βαθμίδες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ήρθε το ντεμπούτο στη Formula 1 το 2007.

Πέντε σεζόν, 110 αγώνες, 21 νίκες, 49 βάθρα και 913 βαθμούς μετά, ο Χάμιλτον που σήμερα (7/1) κλείνει τα 28, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mercedes, έναντι αμοιβής της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Και τώρα; Ο Ρον Ντένις είναι ρεαλιστής: «Δεν του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη Mercedes. Είναι λογικό άλλωστε αφού θα είναι αντίπαλος μας. Δεν του ευχόμαστε όμως και τίποτα αρνητικό».
[nggallery id=1405]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)