Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δεν πίστευε στη Formula E η Mercedes

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν πίστευε στη Formula E η Mercedes

ΑΓΩΝΕΣ

Δεν πίστευε στη Formula E η Mercedes

ΑΓΩΝΕΣ

H έκτη σεζόν της Formula E θα είναι και η πιο συναρπαστική αφού στο παιχνίδι μπαίνουν δύο γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας: η Mercedes-Benz και η Porsche.

Advertisement
Advertisement

Αρχής γενομένης από τον προσεχή Νοέμβριο και τη μάχη στη Σαουδική Αραβία, δώδεκα ομάδες και είκοσι-τέσσερις οδηγοί θα παρατάσσονται στο grid των ePrix, φιλοδοξώντας να χαρίσουν ακόμα περισσότερο θέαμα – παρότι τη σεζόν 2018/2019 είχαμε τον αριθμό ρεκόρ των εννέα διαφορετικών νικητών!

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της επίσημης εμπλοκής της Mercedes στο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της μάρκας, Toto Wolff, παραδέχθηκε πως δεν πίστευε πως θα αναπτυσσόταν τόσο πολύ ο θεσμός.

«Δεν πίστευα πως η Formula E θα τα κατάφερνε. Όταν ο Alejandro (Agag, CEO της Formula E) και ο Jean (Todt, πρόεδρος της FIA) ξεκίνησαν το πρωτάθλημα αυτό, δεν του έδινα πολλές ελπίδες να φτάσει μακριά. Κι όμως, κόντρα στα προγνωστικά, διαρκώς μεγαλώνει. Και γι’ αυτό έγινε και ελκυστικό για τη Mercedes. Αφορά την ηλεκτροκίνηση, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και παρότι ακόμα είμαστε στα πρώτα στάδια αξιοποίησης αυτής της τεχνολογίας, ο αγωνιστικός θεσμός με αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια έχει απήχηση από πλευράς marketing. Το ότι οι αγώνες διεξάγονται στην καρδιά πόλεων είναι επίσης ελκυστικό. Η Formula E δεν απευθύνεται μόνο σε καθαρόαιμους φίλους των αγώνων αλλά σε ευρύτερο κοινό», είπε ο Αυστριακός.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που συμμετέχει ταυτόχρονα και στη Formula 1 αλλά και στη Formula E. Εκεί, οδηγοί της θα είναι οι Stoffel Vandoorne και Nyck de Vries.