Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Bottas και Maldonado στη Williams

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bottas και Maldonado στη Williams

ΑΓΩΝΕΣ

Bottas και Maldonado στη Williams

ΑΓΩΝΕΣ

Καμία απολύτως έκπληξη σε ότι αφορά στο οδηγικό δίδυμο της Williams για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2013. Όπως είχε διαρρεύσει εδώ και μέρες, ο Βάλτερι Μπότας αντικαθιστά τον Μπρούνο Σένα στο ρόλο του ομόσταβλου του Παστόρ Μαλντονάντο. Ο 23χρονος Φινλανδός ανήκει από το 2010 στην «οικογένεια» της  βρετανικής ομάδας. Το 2011 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στο GP3 ενώ φέτος είχε ρόλο επίσημου δοκιμαστή και αναπληρωματικού οδηγού της Williams. Μάλιστα, σε 15 φετινά Grand Prix, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την FW34 στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες του δηλώσεις ως επίσημος οδηγός της ομάδας του Γκροβ: «Το όνειρο μου ήταν ανέκαθεν να τρέξω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και το γεγονός ότι μπορώ να το υλοποιήσω με μία από τις θρυλικές ομάδες του σπορ είναι εξαιρετικό. Έχω απολαύσει τα τρία μου χρόνια με την Williams και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Στόχος μου είναι να σημειώσω πρόοδο το 2013 ως επίσημος οδηγός. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η καριέρα μου αλλά και να απολαύσω πολλές επιτυχίες με την Williams».

Για τον ταλαντούχο Σκανδιναβό οδηγό, μίλησε και ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς: «Ο Βάλτερι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχω γνωρίσει και περιμένω σπουδαία πράγματα από αυτόν στο μέλλον. Με αυτόν και τον Πάστορ, έχουμε δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είμαι ενθουσιασμένος ενόψει 2013».

Οι παραπάνω εξελίξεις καθιστούν αβέβαιο το μέλλον του Σένα που παρότι «κουβαλά» 10 εκατομμύρια ευρώ σε χορηγίες, δεν ξέρει αν του χρόνου θα αγωνίζεται στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
[nggallery id=1117]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement