Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Bianchi ή Sutil στη Force India;

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bianchi ή Sutil στη Force India;

ΑΓΩΝΕΣ

Bianchi ή Sutil στη Force India;

ΑΓΩΝΕΣ

Φτάνουμε στο τέλος του έτους και ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2013, έχουν μείνει ακόμα ελεύθερες μόνο δύο θέσεις οδηγών. Η πιο σημαντική εκ των οποίων, είναι στη Force India. Η λίστα των πιλότων που έχουν διεκδικήσει τη συγκεκριμένη θέση, είναι μακροσκελής. Περιλαμβάνει ονόματα όπως αυτά των Ζακ Βιλνέβ (!) και Ρούμπενς Μπαρικέλο αλλά τελικά όλα δείχνουν πως είναι μάχη για δύο. Αμφότεροι γνώριμοι της Ινδικής ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Το ρόλο του φαβορί έχει ο επίσημος δοκιμαστής της. Ζουλς Μπιανκί. Ο Γάλλος που αποτελεί και μέλος της ακαδημίας της Ferrari, φέρεται σύμφωνα με τον μάνατζερ του, Νικολά Τοντ (ναι, ο μάνατζερ του Μάσα και γιος του Ζαν Τοντ, προέδρου της FIA), να έχει το προβάδισμα.

«Θεωρώ πως έχουμε πολλές ελπίδες αν και ακόμα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Είναι πολλοί οι οδηγοί που συζητούν με τη Force India. Όμως μέχρι σήμερα, δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση», είπε πριν τα Χριστούγεννα ο Γάλλος στο RMC.
[nggallery id=1328]
Μεγάλος αντίπαλος του γεννημένου στη Νίκαια 23χρονου, είναι ο Άντριαν Σούτιλ. Ο έμπειρος 29χρονος που είναι στη Force India ουσιαστικά από… τις προηγούμενες ζωές της! Ως Midland/Spyker το 2006, Etihad Spyker το 2007 και Force India από το 2008 έως και το 2011.

Το 2012 ήταν απών από τη Formula 1, ελέω των προβλημάτων που είχε με τη δικαιοσύνη, όταν μετά το κινεζικό Grand Prix, είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα καβγά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Σαγκάη. Εκεί είχε τραυματίσει στο λαιμό με ποτήρι σαμπάνιας που είχε ο ίδιος σπάσει, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Genii Capital (και διοικητικό στέλεχος της Lotus F1), Ερίκ Λουξ. Ακολούθησε μήνυση, δίκη και τελικά καταδίκη του Σούτιλ που υποχρεώθηκε να καταβάλει 200.000 ευρώ σε φιλανθρωπίες, παράλληλα με 18μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη πλευρά του γεννημένου στο Στάρνμπεργκ οδηγού, πλέον δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα να ταξιδέψει σε οποιαδήποτε από τις 19 χώρες που θα φιλοξενήσουν τα Grand Prix της Formula 1 για το 2013.

Η Force India έχει ανακοινώσει πως η τελική απόφαση θα παρθεί κοντά στα Χριστούγεννα άρα αναμένουμε αυτές τις μέρες, να γνωστοποιηθεί ποιος θα είναι ο teammate του Πολ Ντι Ρέστα για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Εκτός από τη κενή θέση στην ινδική ομάδα, ακόμα δεν ξέρουμε τον teammate του Σαρλς Πικ στη Caterham για το 2013.

Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)