Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Audi παρέδωσε το 200ό αγωνιστικό R8

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Audi παρέδωσε το 200ό αγωνιστικό R8

ΑΓΩΝΕΣ

Η Audi παρέδωσε το 200ό αγωνιστικό R8

ΑΓΩΝΕΣ

Σε ένα συμβολικό αριθμό, που όμως αντικατοπτρίζει την επιτυχή της πορεία, έφθασε η Audi Sport. Το αγωνιστικό παρακλάδι της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ συμπλήρωσε σε παραγωγή τα 200 αυτοκίνητα R8 LMS που απευθύνονται σε ιδιωτικές ομάδες και πελάτες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Πρόκειται για την έκδοση του γερμανικού supercar που αγωνίζεται στην κατηγορία GT3, η παραγωγή του οποίου άρχισε το 2009. Συγκεκριμένα 136 R8 LMS της πρώτης γενιάς και 64 της δεύτερης (με λανσάρισμα το 2015) έχουν κατασκευαστεί έως σήμερα. Το R8 LMS μοιράζεται το 50% των μερών του με το αυτοκίνητο παραγωγής, ανάμεσα στα οποία και ο ατμοσφαιρικός V10. Η Audi διαθέτει αγωνιστικά R8 όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά επίσης στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Κίνα.

«Είμαστε υπερήφανοι για την επίτευξη του στόχου των 200 αυτοκινήτων. Η κατηγορία GT3 είναι πολύ ανταγωνιστική σε αρκετές χώρες, καθώς περισσότεροι από 10 κατασκευαστές προσφέρουν τα μοντέλα τους. Ανάμεσά τους και αρκετές premium μάρκες», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της quattro GmbH, η οποία εξελίσσει και παράγει τα αγωνιστικά R8.

Advertisement
Advertisement

Αν το όνομά του σας θυμίζει κάτι, να σας πούμε ότι ήταν για περισσότερα από 11 χρόνια Πρόεδρος της Lamborghini πριν αναλάβει τη νέα του θέση, στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης όλου του Ομίλου Volkswagen.