Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ατύχημα για τον Jan Kopecky στην Πορτογαλία

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ατύχημα για τον Jan Kopecky στην Πορτογαλία

ΑΓΩΝΕΣ

Ατύχημα για τον Jan Kopecky στην Πορτογαλία

ΑΓΩΝΕΣ

Σοβαρό ατύχημα ευτυχώς χωρίς τραυματισμό είχαν οι Jan Kopecky – Pavel Dresler κατά τη διάρκεια δοκιμών της νέας Fabia R5 στην Πορτογαλία.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement
Advertisement

Οι Kopecký και Dresler παρέλαβαν το αυτοκίνητο για μία νέα σειρά δοκιμών μετά το διήμερο δοκιμών του Kalle Rovanpera. Οι δοκιμές γίνονταν στην στην περιοχή Viana do Castelo στα βόρεια της χώρας. Το απόγευμα της Τετάρτης ( 1η Μαΐου) λίγο πριν το τέλος του session των δοκιμών είχαν μία έξοδο με αποτέλεσμα να καταστρέψουν το εμπρός μέρος του Skoda Fabia R5.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα δεν έγιναν γνωστές και μόνο μερικές φωτογραφίες της «πληγωμένης» Fabia δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Ως τώρα η Skoda δεν έχει ανακοινώσει κάτι για την συνέχεια του προγράμματος δοκιμών του αυτοκινήτου.

Advertisement

Ο Jan Kopecký είναι επαγγελματίας οδηγός αγώνων για την ομάδα της Skoda Motorsport. Έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλλυ του 2013 και τον τίτλο για το WRC-2 του 2018.

Η νέα αναβαθμισμένη Fabia R5 έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την έκδοση παραγωγής της Skoda Fabia ενώ έχει δεχθεί πολλές και σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις. Αισθητικά, η νέα Fabia R5 δανείζεται στοιχεία από το αντίστοιχο ανανεωμένο μοντέλο παραγωγής, ενώ έχουν γίνει βελτιώσεις στην απόδοση, αλλά και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα ο 1.6 lt κινητήρας με turbo της νέας γενιάς R5, αναβαθμίστηκε βελτιώνοντας την ισχύ εξόδου και την απόκρισή του.

Advertisement