Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

Αποκλειστικό: Ο διευθυντής της BMW Motorsport στο NewsAuto.gr

Ελλάδα 5:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Ο διευθυντής της BMW Motorsport στο NewsAuto.gr

DTM

Αποκλειστικό: Ο διευθυντής της BMW Motorsport στο NewsAuto.gr

DTM

Οι αγωνιστικές δραστηριότητες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κάθε κατασκευαστή. Η σύνδεση με τον κλάδο αυτοκινήτων παραγωγής είναι στενή και αμφίδρομη, καθώς δοκιμάζονται τεχνολογίες που στη συνέχεια περνούν στα αυτοκίνητα που οδηγούμε στους δημόσιους δρόμους. Όμως και τα αγωνιστικά τμήματα επηρεάζονται από την αποδοχή ορισμένων εφαρμογών στα οχήματα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Στο δείπνο που προηγήθηκε της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του BMW Group, συναντήσαμε τον επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της γερμανικής μάρκας. Ο Jens Marquardt έγινε ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων του πρωταθλήματος DTM από το NewsAuto.gr. Ο 48χρονος Γερμανός είναι εξαιρετικά προσιτός και δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Αρχικά ζητήσαμε την άποψή του για τις αλλαγές στο φετινό DTM, με τους δύο αγώνες, έναν το Σάββατο (χωρίς αλλαγή ελαστικών) και έναν την Κυριακή. Ο Marquardt πιστεύει ότι το πρωτάθλημα θα γίνει πιο ενδιαφέρον, η διαδικασία θα είναι πιο κατανοητή για το κοινό και το θέαμα θα είναι καλύτερο.

Advertisement
Advertisement

Πώς όμως βλέπει την προσπάθεια του Marco Wittmann να επαναλάβει την εξαιρετική περυσινή σεζόν με την M4 DTM; «Είναι ο πρωταθλητής και καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Αυτή είναι η φιλοδοξία του και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Εξελίχθηκε σημαντικά από τον πρώτο στο δεύτερο χρόνο συμμετοχής του στο θεσμό. Περιμένω να “ωριμάσει” κι άλλο και να κάνει τα πάντα για να κατακτήσει τον τίτλο. Προφανώς βέβαια, θα πρέπει και εμείς να του παρέχουμε το σωστό “πακέτο” για να το πετύχει. Η Μ4 είχε καλή απόδοση πέρυσι, το ίδιο ελπίζουμε ότι θα συμβεί και φέτος. Θα είναι σίγουρα ένας από τους διεκδικητές του τίτλου», μας απάντησε ο Marquardt για τον 25χρονο συμπατριώτη του.

Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας από τη Mercedes στο DTM το 2014 δεν απέτρεψε τον Toto Wolff να διακρίνει στον 19χρονο Pascal Wehrlein το ταλέντο για να γίνει δοκιμαστής της ομάδας που κυριαρχεί από πέρυσι στη Formula 1. Είναι το DTM προθάλαμος για την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού; «Οι αγώνες με αυτοκίνητα τουρισμού είναι από τις καλύτερες και υψηλότερου επιπέδου μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό φαίνεται και από τους οδηγούς που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα DTM. Το είδαμε στο παρελθόν με τον Paul di Resta που μεταπήδησε στη Formula 1. Το DTM είναι ελκυστικό για νέους οδηγούς, προκειμένου να τους βοηθήσει να περάσουν στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο διευθυντής της BMW Motorsport.

Με το πρωτάθλημα της Formula 1 να έχει μόλις αρχίσει και να γίνεται μεγάλη κουβέντα σχετικά με τις διαφορές απόδοσης στις μονάδες ισχύος των ομάδων, αρκετοί αναρωτιούνται αν η BMW σκέφτεται να επιστρέψει στο θεσμό (είχε πει… αντίο στα τέλη του 2009). Ανάμεσά τους και εμείς. «Η αποχώρηση από την F1 το 2009 ήταν στρατηγική απόφαση της εταιρείας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αγωνιστικό μας πρόγραμμα την παρούσα στιγμή, δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιστρέψουμε σε αγώνες όπως τη Formula 1 με τη σημερινή της μορφή. Πέρα από το DTM συμμετέχουμε στο αμερικάνικο USCC και σε άλλους αγώνες. Ό,τι κάνουμε βασίζεται σε αυτοκίνητα είτε παραγωγής είτε πολύ κοντά σε αυτά της παραγωγής. Αυτή είναι η στρατηγική μας και αποδίδει. Δεν νιώθουμε ότι η τεχνολογία της σημερινής F1 είναι… κοντά στη δική μας», ξεκαθάρισε ο Marquardt.