Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκλειστικό: Ο Alain Prost στο NewsAuto

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Ο Alain Prost στο NewsAuto

FORMULA 1

Αποκλειστικό: Ο Alain Prost στο NewsAuto

FORMULA 1

Στο περιθώριο του αυστριακού Grand Prix, ο Πάνος Σεϊτανίδης συνάντησε τον «Κύριο Καθηγητή», Alain Prost. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μίλησε για τη μεγάλη μάχη των δύο οδηγών της Mercedes για τον φετινό τίτλο στη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε, ξέρει καλά από επικές μάχες teammates, οι δικές του με τον Ayrton Senna στη McLaren, έχουν μείνει στην ιστορία. Ο 59χρονος που σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια, κατακτούσε την παρθενική του νίκη στη Formula 1, αναφέρθηκε και στην υστέρηση των μονάδων ισχύος της Renault.

NewsAuto: Παρακολουθούμε μία συναρπαστική μονομαχία με φόντο τον φετινό παγκόσμιο τίτλο, ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes AMG, Nico Rosberg και Lewis Hamilton. Ποιος πιστεύετε πως θα επικρατήσει στο τέλος;

Alain Prost: Δεν ξέρω, όλα είναι ακόμα ανοιχτά παρά τη διαφορά των 29 βαθμών. Αν και δεν είναι μικρή, ειδικά σε μάχη ισάξιων οδηγών, με το ίδιο μονοθέσιο. Ο Lewis ήταν άτυχος σε δύο αγώνες, στην πρεμιέρα της Αυστραλίας και στον Καναδά. Έχασε πολλούς βαθμούς εκεί. Όμως αυτή η ατυχία, μπορεί να αλλάξει. Πρέπει όμως να πω ότι είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τον Nico. Τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κατάσταση, την πνευματική του ηρεμία. Θα είναι δύσκολο να ηττηθεί, έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα στη σεζόν και όλα είναι ακόμα ανοιχτά.

O Rosberg έχει εντυπωσιάσει τον Prost

Advertisement
Advertisement

NA: Πιστεύετε πως έχει και ψυχολογικό πλεονέκτημα λόγω των 29 β. διαφοράς;

AP: Ναι, σίγουρα. Είχε όμως προβάδισμα 22 βαθμών πριν από τον αγώνα στο Red Bull Ring και παρ’ όλα αυτά, διατήρησε το ίδιο κίνητρο με πριν, δεν αρκέστηκε στη δεύτερη θέση κι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση.

NA: Είστε πρεσβευτής της Renault. Πιστεύετε ακόμα πως η γαλλική εταιρεία μπορεί μέχρι το τέλος της σεζόν να καλύψει τη διαφορά από τη Mercedes στον τομέα των μονάδων ισχύος;

Advertisement

AP: Αυτό θα είναι δύσκολο γιατί όπως βλέπουμε, δεν σημειώνουμε ιδιαίτερη βελτίωση. Πράγμα ανεπίτρεπτο. Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά.

Ο Γάλλος έτρεχε στη Formula 1 την περίοδο 1980-1991 και μετά από διάλειμμα ενός έτους, συμμετείχε σε μία ακόμα σεζόν, το 1993. Έτρεξε για λογαριασμό των Renault, McLaren, Ferrari και Williams. Στέφθηκε τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1985, 1986, 1989, 1993) και πανηγύρισε 51 νίκες, 33 pole positions και 41 ταχύτερους γύρους.

Advertisement