Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποκλείει τη φουλ σεζόν στα IndyCar o Alonso

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλείει τη φουλ σεζόν στα IndyCar o Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Αποκλείει τη φουλ σεζόν στα IndyCar o Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

H αβεβαιότητα σχετικά με το αγωνιστικό μέλλον του Fernando Alonso συνεχίζεται, αφού όπως τόνισε ο ίδιος, το 2020 δεν θα έχει πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα IndyCar.

Advertisement
Advertisement

Η συμμετοχή του Ισπανού στο δημοφιλή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θεσμό, φημολογούνταν και για φέτος – παράλληλα με το πλάνο που έχει στα σκαριά και η McLaren για τα IndyCar. Φήμη που δεν ανταποκρίθηκε στην πραγματικότητα και που ενόψει 2020, ο 37χρονος την «έκοψε» από νωρίς.

«Αν τρέξω ξανά στο Indy, η προσέγγιση μου θα αφορά ξανά τη συμμετοχή σε έναν αγώνα, στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Το να ακολουθήσω όλη τη σεζόν, αυτή τη στιγμή για μένα είναι υπεβολικά μεγάλη δέσμευση σε ότι αφορά στον αριθμό αγώνων. Κι αν πήγαινα εκεί, θα το έκανα για να είμαι ανταγωνιστικός, όχι ως τουρίστας», είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τα λόγια του να φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Ο Alonso έχει κερδίσει το Grand Prix Formula 1 του Μονακό και τον 24ωρο αγώνα αντοχής Le Mans, του λείπει λοιπόν μόνο η νίκη στο Indy500 για να κατακτήσει το περίφημο «Triple Crown» – πράγμα που έχει πετύχει μόνο ο Graham Hill.

Advertisement
Advertisement

Θέλει να την πετύχει αλλά μετά την ατυχία του 2018 όταν και η προσπάθειά του τελείωσε νωρίς λόγω αστοχίας κινητήρα, φέτος μία σειρά λαθών της ομάδας του δεν του επέτρεψε να προκριθεί στον αγώνα. Θέλει να επιστρέψει αλλά ακόμα και το ενδεχόμενο να κάνει μερικούς αγώνες πριν το Indy500, δεν είναι στα χαρτιά.

Ο Ισπανός εξήγησε το γιατί: «Το να κάνω 4-5 αγώνες πριν το Indy500 του 2020 δεν έχει νόημα, γιατί ο αγώνας στην Ινδιανάπολη είναι ο πρώτος της σεζόν σε οβάλ. Δεν υπάρχουν άλλοι σε οβάλ πίστες πριν το Indy500 ώστε να βοηθήσουν στην προετοιμασία».