Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποχωρεί από το WRC η Citroen;

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποχωρεί από το WRC η Citroen;

ΑΓΩΝΕΣ

Αποχωρεί από το WRC η Citroen;

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί μιλώντας αποκλειστικά στο NewsAuto η CEO της Citroen, Linda Jackson, να τόνιζε πριν μερικούς μήνες πως η γαλλική εταιρεία θα παραμείνει στο WRC, ωστόσο φαίνεται πως πλέον βρίσκεται σε διαφορετική ρότα.

Advertisement
Advertisement

Με το PSA Group να επανεξετάζει όλες τις δραστηριότητές του, τη DS πρωταθλήτρια στη Formula E και την Peugeot να ανακοινώνει την επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) από τη σεζόν 2022/2023, το ανεπιτυχές πρόγραμμα στα ράλι κινδυνεύει.

Μάλιστα το motorsport.com επικαλείται πηγές εντός της Citroen που κάνουν λόγω για ποσοστό της τάξης του 99% για αποχώρηση από το WRC. Ο επικεφαλής του αγωνιστικού προγράμματος, Pierre Budar, είχε συζητήσεις με τη Jackson για το άμεσο μέλλον αλλά πρέπει να τονιστεί πως και η 60χρονη μάνατζερ που είχε στηρίξει το project, φημολογείται πως ίσως χάσει τη θέση της από τον πρώην επικεφαλής παραγωγής της Mitsubishi, Vincent Cobee.

Το σίγουρο είναι πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και όπως όλα δείχνουν οι Γάλλοι θα πουν για μία ακόμα φορά «adieu» στα ράλι.

Advertisement
Advertisement

WRC χωρίς Ράλι Ακρόπολις και το 2020 – Δείτε το επίσημο καλεντάρι!

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πλέον ανεπιτυχές πέρασμα της Citroen από το WRC αφού το C3 WRC είχε μόνο 6 νίκες σε 40 εκκινήσεις. Ούτε καν η επιστροφή του παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastien Ogier δεν άλλαξε τις τύχες της ομάδας. Αρκεί να θυμίσουμε πως το C4 WRC κατέκτησε 36 νίκες σε 56 ράλι και 17 τίτλους οδηγών/κατασκευαστών την περίοδο 2003-2012.

Advertisement

Τα παραπάνω ανοίγουν το δρόμο για μετακίνηση του Ogier στην Toyota, η οποία αναζητά το νέο ηγέτη της μετά τη μεταγραφή του Ott Tanak στη Hyundai.

Κρούουν όμως και τον κώδωνα του κινδύνου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι που όπως όλα δείχνουν, θα μείνει με δύο εργοστασιακές ομάδες (Toyota-Hyundai) και μία ιδιωτική (M-Sport με την υποστήριξη της Ford).

Advertisement

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη της Linda Jackson πατώντας εδώ.