Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Από τα καρτ στη Formula 4 ο «Konstantinos»

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από τα καρτ στη Formula 4 ο «Konstantinos»

ΑΓΩΝΕΣ

Από τα καρτ στη Formula 4 ο «Konstantinos»

ΑΓΩΝΕΣ

Πριν συμπληρώσει τα 16 του χρόνια ο Έλληνας πρωταθλητής των καρτ, Κωνσταντίνος Τράκκας (a.k.a. KONSTANTINOS), πραγματοποίησε τις πρώτες του δοκιμές με μονοθέσιο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας οδηγός που τις μεγάλες επιτυχίες στο WSK στην Ιταλία (2013), πήρε μία πρώτη γεύση από μονοθέσιο της Formula 4, το οποίο και οδήγησε στην πίστα της Άντρια στην Ιταλία. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με την αγωνιστική ομάδα BhaiTech Srl., που συμμετέχει και στον ανταγωνιστικό θεσμό του GP2 Series.

Η «μετάβαση» του Κωνσταντίνου από τα καρτ στον κόσμο των μονοθεσίων, περιελάμβανε πρώτα δουλειά εκτός πίστας. Βρέθηκε στο εργοστάσιο της ομάδας για να ρυθμιστεί το μονοθέσιο στις διαστάσεις του, να φτιαχτεί ειδικό αγωνιστικό κάθισμα αποκλειστικά για εκείνον, να οδηγήσει σε προσομοιωτή και στη συνέχεια να «ξεναγηθεί» στο ιταλικό σιρκουί με αυτοκίνητο, λαμβάνοντας παράλληλα συμβουλές από τα μέλη της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

konstantinos-portrait640

Όσο για το κομμάτι δράσης, περιελάμβανε 30λεπτα σκέλη δοκιμών, με αντίστοιχη ανάπαυλα για ρυθμίσεις στο μονοθέσιο, αλλαγή ελαστικών, ανάλυση δεδομένων τηλεμετρίας και επικοινωνία με τα έμπειρα μέλη της ομάδας.

Παρότι ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν πρώτη φορά σε αυτή την πίστα, πρώτη φορά σε μονοθέσιο και μάλιστα με τόσο μεγάλη ιπποδύναμη, ακόμα και πρώτη φορά οδηγώντας με κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να γεφυρώσει γρήγορα το χάσμα ανάμεσα στους δύο κόσμους. Να αφήσει πίσω όσα ήξερε από τα καρτ και να προσαρμοστεί στις νέες, υψηλές απαιτήσεις της οδήγησης ενός μονοθεσίου της Formula 4. Ενσωματώθηκε αμέσως στην ομάδα, ολοκλήρωσε με επιτυχία το βαρύ και απαιτητικό αγωνιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές αγωνιστικές απαιτήσεις.

Advertisement

konstantinos-adriatest-f1-summer16-m640

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών σημείωσε αξιοσημείωτη πρόοδο. Με σταθερό γυρολόγιο και εξίσου σταθερή βελτίωση από σκέλος σε σκέλος. Την τελευταία ημέρα βρέθηκε μόλις 3μιση δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον ταχύτερο οδηγό της ομάδας, έχοντας ήδη από την προηγουμένη βρεθεί σταθερά μπροστά από έναν από τους τρεις οδηγούς της, ενώ σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο τομέα της πίστας.

Advertisement

Μετά την επιτυχημένη πρώτη δοκιμή στον θεσμό Formula 4 της FIA και πριν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, ο «Konstantinos» προγραμματίζει σειρά δοκιμών σε περισσότερες πίστες του εξωτερικού που έχουν ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο, προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο προετοιμασίας για τη συμμετοχή του σε εθνικό πρωτάθλημα Formula 4.

konstantinos-adriatest-f1-summer16-h640

Το μόνο που μένει, είναι να του ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Advertisement