Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοίνωσε δύο διπλούς αγώνες η Formula E

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακοίνωσε δύο διπλούς αγώνες η Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοίνωσε δύο διπλούς αγώνες η Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Με το… σταγονόμετρο προχωρά η Formula E στην αναδόμηση του αγωνιστικού της προγράμματος για τη σεζόν 2020/2021, που έχει επηρεαστεί σημαντικά από την παγκόσμια πανδημία του Covid-19.

Advertisement
Advertisement

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθεσίων δεν ανακοίνωσε νέο καλεντάρι αλλά μόνο τους επόμενους δύο προορισμούς, που μάλιστα θα εξελιχθούν σε διπλές μάχες.

Έτσι λοιπόν, όπως συνέβη και στη Σαουδική Αραβία όπου στις 26 και 27 Φεβρουαρίου φιλοξενήθηκαν δύο E-Prix, το ίδιο συμβεί μέσα στον Απρίλιο σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις.

Συγκεκριμένα, στις 10 και 11 Απριλίου η Ρώμη θα φιλοξενήσει δύο ηλεκτρικές μάχες. Με τους αγώνες να διεξάγονται στην καρδιά της «Αιώνιας Πόλης».

Advertisement
Advertisement

FE20182019-rd7-rome-e1000x600

Δύο εβδομάδες μετά, το σκηνικό θα μεταφερθεί επί ισπανικού εδάφους και συγκεκριμένα στη Βαλένθια. Μόνο που εκεί, ο πέμπτος και ο έκτος γύρος της σεζόν 7, δεν θα διεξαχθούν σε αστικό τοπίο. Αντίθετα, θα αξιοποιηθεί το σιρκουί Ricardo Tormo.

Όπως τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση, σύντομα θα μάθουμε και το υπόλοιπο καλεντάρι. Είναι όμως σαφές πως η πανδημία έχει κάνει πολύ δύσκολο το έργο της Formula E, αφού ο βαθμός δυσκολίας στο να βρεθούν λύσεις και να γίνουν αγώνες στην καρδιά πόλεων δεν είναι εύκολο. Πόσο μάλλον σε συνδυασμό με τους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Advertisement

Η λογική λοιπόν λέει πως θα δούμε κυρίως (αν όχι μόνο) αγώνες στην Ευρώπη, σε πολλές περιπτώσεις διπλούς. Και πολύ δύσκολα θα δούμε τα ηλεκτρικά μονοθέσια να επιταχύνουν σε προορισμούς όπως η Σεούλ στην Κορέα, η Σανυά της Κίνας και το Μπρούκλιν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Berlin6-20192020-Rd11-race-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αναβάλλονται οι αγώνες αυτοκινήτου και karting για τον Απρίλιο

Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος – Δήλωση Μητσοτάκη (video)

O Alonso εγκατέλειψε λόγω ενός… σάντουιτς!

Advertisement