Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Άλλος ένας θρίαμβος της Audi στο Μαν

Ελλάδα 1:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλος ένας θρίαμβος της Audi στο Μαν

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλος ένας θρίαμβος της Audi στο Μαν

ΑΓΩΝΕΣ

Η φετινή μαραθώνια δοκιμασία του 24ωρου αγώνα του Μαν ολοκληρώθηκε με τη παράδοση να συνεχίζεται: η Audi αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά νικήτρια! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Την τριπλέτα που χάρισε στη γερμανική εταιρεία τη δωδέκατη νίκη της τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, αποτελούσαν ο Τομ Κρίστενσεν, ο Άλαν ΜακΝις και Λοϊκ Ντιβάλ. Για τον Δανό ήταν η ένατη επιτυχία στον θρυλικό αυτό αγώνα, για τον Σκοτσέζο η τρίτη  ενώ για τον Γάλλο η παρθενική.

Ήταν ένας αγώνας που ξεκίνησε πολύ άσχημα, με το δυστύχημα που στέρησε τη ζωή από τον Άλαν Σίμονσεν. Έχει πολλές διακοπές με συχνές εμφανίσεις του αυτοκινήτου ασφαλείας ενώ στο μέτωπο του καιρού, προς το τέλος έβρεξε, χωρίς όμως αυτό να φέρει ανατροπές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Audi είχε εξ αρχής τα ηνία αλλά με το #1 R18 e-tron το οποίο οδηγούσαν οι Μπενουά Τρεβεγιέ, Αντρέ Λότερερ και Μαρσέλ Φασλέρ. Όταν προέκυψε πρόβλημα με τον εναλλάκτη που χρειάστηκε 12 γύρους για να επιδιορθωθεί, ο συνδυασμός των νικητών πέρασε στη πρωτοπορία όπου έμεινε μέχρι τέλους.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το Audi #1, προβλήματα αντιμετώπισε και το #3 με τους Όλιβερ Τζάρβις, Μαρκ Ζενέ και Λούκα Ντι Γκράσι. Αρχικά με ένα κλαταρισμένο ελαστικό και στη συνέχεια με ζημιές στο σασί. Αμφότερα συνέχισαν αλλά έχοντας χάσει πολύ έδαφος.

Πάντως το Audi #2 δεν απειλήθηκε αφού και το αντίπαλο δέος της Toyota δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Το #8 TS030 Hybrid με τους Σεμπαστιέν Μπουέμι, Άντονι Ντέιβιντσον και Στεφάν Σαραζέν κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μπροστά από το Audi #3.

Το Toyota #7 των Άλεξ Βουρτς, Νικολά Λαπιέρ και Καζούκι Νακαζίμα τερμάτισε στην τέταρτη θέση, επτά γύρους πίσω από τους νικητές και τρεις μπροστά από το Audi #1.

Advertisement

Στη κατηγορία LMP2 πανηγύρισαν οι Μπαγκέτ/Πλόουμαν/Γκονζάλες με το Morgan #35, στη κατηγορία GTP οι Λίεμπ/Λιτζ/Ντουμά με Porsche ενώ με αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας πήραν τη νίκη στη κατηγορία GTA και οι Νάρακ/Βερνέ/Μπουρέ.

Advertisement