Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αυτό είναι το νέο Fiesta WRC

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Fiesta WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτό είναι το νέο Fiesta WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Πριν καλά-καλά χορτάσουμε την επιθετική όψη του νέου Ford Fiesta WRC με το οποίο η M-Sport θα μάχεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2017, ήρθε η είδηση-βόμβα πως πίσω από το τιμόνι του θα βρεθεί ο Sebastien Ogier!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/seitanf1)

Εναρμονισμένο με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς, το νέας γενιάς αγωνιστικό Fiesta έχει… φουσκώσει, έχει γεμίσει αεραγωγούς και στο πίσω του μέρος φέρει μία τεράστια αεροτομή και έναν επιβλητικό διαχύτη. Πρόκειται κατά 95% εντελώς νέο αυτοκίνητο!

Παρότι θυμίζει εποχές… Group B, το εν λόγω όχημα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Fiesta παραγωγής . Εκτός από την εμφάνιση, μπόλιασμα έχουμε και στην ουσία καθώς ο 1600άρης Ecobbost κινητήρας άμεσου ψεκασμού, προσφέρει πλέον 380 άλογα με 45.9 kgm ροπής. Μάλιστα, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ο ήχος που θα γεννά η συγκεκριμένη μονάδα, θα ανατριχιάζει.

Advertisement
Advertisement

Το εξάρι σειριακό κιβώτιο είναι επανασχεδιασμένο ενώ το ενεργό κεντρικό διαφορικό θα επιτρέπει στους οδηγούς να χορεύουν στις ειδικές διαδρομές. Ανάλογες αναβαθμίσεις συναντώνται στις αναρτήσεις και το σύστημα πέδησης.

2017-M-Sport-Ford-Fiesta-WRC-a640

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η M-Sport, το νέο Ford Fiesta WRC, έχει ήδη γράψει 6.392 χιλιόμετρα δοκιμών!

Advertisement

Ο επικεφαλής της M-Sport, Malcolm Wilson, δήλωσε σχετικά: «Έχοντας οδηγήσει κι εγώ το αυτοκίνητο, μπορώ να πω πως είναι εντυπωσιακό αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγωνιστικά μας. Είναι απολαυστικό στην οδήγηση, ακούγεται απίστευτα και η εμφάνισή του είναι συγκλονιστική. Ξεκινάμε τη σεζόν του 2017 με ένα στόχο: να επιστρέψουμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου».